menu

Jaujac – Ardeche

Jaujac is gelegen op ongeveer 20 km ten westen van Aubenas. Het is gelegen in een rustige en aantrekkelijke vallei en is geklasseerd als een “dorp met karakter”. Van zodra je het dorp nadert, kun je de heel indrukwekkende omgeving vaststellen; de rotsen van de Ardeche als achtergrond en een middeleeuws dorpje in de hoofdrol.,

Het dorp is opgedeeld in twee delen door de rivier die er doorheen stroomt en beide delen zijn verbonden met een oude stenen brug. Langs de ene kant heb je het oude stadsgedeelte dat tegen de rotsen aan gebouwd is en tal van oude stenen huizen heeft. Anderzijds is er een kleiner gedeelte met enkele winkels, een paar cafés en een pleintje waar enkele bomen voor schaduw zorgen.

Beide kanten hebben hun eigen aantrekkingskracht en vragen om ontdekt te worden. In Jaujac zijn er tevens 3 kastelen, het 12de eeuwse Chateau de Castrevieille, het 14de eeuwse Chateau du Bruget en het Chateau de Rochemure. Kortom, genoeg voor een halve of misschien zelfs een hele daguitstap in de Ardeche.

Dorpen in de buurt van Jaujac
In de omgeving van Jaujac tref je ondermeer enkele andere “dorpen met karakter" aan zoals Ailhon, Antraigues-sur-Volane, Labeaume, Thueyts, Vogue of Naves. Allemaal gelegen in een straal van 30 km. Uiteraard zet je best ook de Gorges de l'Ardeche of dorpen als Aubenas of Balazuc op je programma.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen