menu

Jardim Zoologico – dierentuin Lissabon

Een echte publiekstrekker is, Jardim Zoologico, de dierentuin van Lissabon. Deze dierentuin opende haar deuren in mei 1884. Jardim Zoologico is te vinden in het hartje van de stad. Het is één van de meest gerenommeerde “pretparken” ter wereld.,

De dierentuin werd onder meer door dr. Peter van der Laan, Jose Thomaz Sousa Martins en Baraão Kessler opgericht. Dit met steun van verschillende persoonlijkheden: zoals King Ferdinand II en de bekende zoöloog en dichter Jose Vicente Barboza du Bocage.

De dierentuin heeft een perfecte ligging en ook de dieren voelen er zich, door het warme klimaat, zeker thuis en op hun gemak. Er heerst dan ook een gezellige, ongedwongen sfeer. De dierentuin telt 2.000 dieren van maar liefst 400 verschillende soorten. Of je hier nu komt voor je vermaak of ontspanning, het kan allemaal. Het park biedt de bezoeker veel attracties zoals een dolfijnenbassin, een exotische vogelshow, een kabelbaan, een reptielenhuis en een kinderboerderij.

Bovendien beschikt de dierentuin over een picknickplaats met tal van tafels en banken. Er zijn ook veel schaduwrijke plekken om te ontspannen of genieten van een picknick met de familie. De dierentuin wordt regelmatig bezocht door scholen. Daarmee is het naast een leuk uitje ook een interessante leerplek.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen