menu

Jama Masjid Delhi

Jama Masjid is één van de belangrijkste moskeeën in Delhi. Niet minder dan 20.000 mensen kunnen tegelijkertijd binnen om te bidden, en de binnenplaats is groot genoeg voor 25.000 bezoekers. Dit maakt van Jama Masjid dan ook meteen de grootste moskee van India.,

De moskee werd in het midden van de zeventiende eeuw gebouwd in een periode van zes jaar. Meer dan 5000 werkers waren nodig om de bouw tot een goed einde te brengen. Het complex werd gebouwd in opdracht van de Muhammad Ali Shah. De meest belangrijke materialen die gebruikt werden zijn rode zandsteen en marmer.

De moskee vertoont zowel elementen van hindoe- als moslimarchitectuur. De moskee heeft twee minaretten. De binnenplaats kan via drie ingangen bereikt worden, namelijk één in het noorden, één in het zuiden en in aan de oostelijke kant. Deze laatste is de hoofdingang, en langs deze ingang betraden de keizers vroeger de moskee. Langs de buitenzijden van de binnenplaats staan zo'n 260 pilaren. Deze zijn allen gedecoreerd met stenen inkervingen.

Het complex herbergt verschillende tombes, onder andere die van sultan Ahmed Shah en zijn zoon en kleinzoon. Er worden ook vele relieken bewaard. Jama Masjid is gelegen tegenover het Rode Fort. Het is daarom altijd vrij druk in de buurt van deze twee bezienswaardigheden.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen