menu

Islek: wandelen in een Duits-Belgisch Luxemburgs natuurpark

Twee natuurparken, het Duits-Belgische Natuurpark en het Duits-Luxemburgse Natuurpark, verbinden in de grensstreek de Noord- met de Zuid-Eifel. Een droomwereld voor wandelaars is onder meer het landschap van de Islek, een hoogvlakte met sporen van diep ingesneden valleien.

Wie los van bewegwijzeringen en markeerborden die Islek wil bewandelen kan voor 5 euro, een beroep doen op een gps. Vele tochten tussen 12 en 23 km kunnen op die manier afgestapt worden tussen beken, weilanden, rotswanden en lage bebossing.

Voor families en jeugdgroepen biedt zich nog een bijzonder ontdekkingsplezier aan: met behulp van het apparaatje kan men op ‘schattenjacht’. Verveling is totaal uitgesloten. Op een speciaal uitgewerkt parcours van 5 km ontdek je tal van markante punten of bezienswaardigheden waar je een kleine opdracht uit te voeren krijgt. Natuurlijk vind je alles en heb je alle vragen beantwoord. De schat ligt meteen op jou te wachten in de Touristeninformation van het plaatsje Arzfeld.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen