menu

Informatie Thailand

De buurlanden van Thailand zijn Myanmar, Laos, Cambodja en Maleisië. Thailand onderhoudt echter ook nauwe contacten met onder andere Vietnam en India. Door de grote bloei van het toerisme sinds jaren '90 van de vorige eeuw, is de economie van Thailand er erg op vooruit gegaan.,

Toerisme Thailand
Toerisme is nu één van de voornaamste economische takken van het land. De meest gekende toeristische bestemmingen zijn Bangkok (de hoofdstad), Phuket, Ko Samui en Chiang Mai.

Taal in Thailand
De officiële taal van Thailand is Thai. Er zijn verschillende dialecten van deze taal al naargelang de regio. Er zijn ook enkele minderheidstalen. In de grote steden zijn er echter vrij veel mensen die ook Engels spreken, omdat Engels een verplicht vak op school is. Buiten de steden ligt het aantal mensen dat Engels spreekt merkelijk lager.

Godsdiensten Thailand
De grote meerderheid van de Thaise bevolking is boeddhistisch. Het aantal boeddhistische tempels in Thailand is dan ook niet te tellen. Ook de islam en het christendom zijn vertegenwoordigd in Thailand, zij het in mindere mate.

Visum Thailand
Een visum is meestal niet noodzakelijk om in Thailand binnen te mogen, tenzij men meer dan dertig dagen in Thailand verblijft of als men ter plaatse werkt. Een visum moet men op voorhand aanvragen in de Thaise ambassade.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen