menu

Informatie India

India is gelegen in Azië en op China na is het het meest bevolkte land ter wereld, met meer dan een miljard inwoners. De buurlanden zijn Pakistan, China, Bhutan, Nepal, Bangladesh en Burma. De hoofdstad is New Delhi.,

De twee officiële talen van India zijn Hindi en Engels. Er worden echter vele andere talen gesproken die niet als officieel erkend zijn, maar wel erg gangbaar zijn. Het Engels dat in India gesproken wordt is een variëteit van het Britse Engels. De uitspraak, woordenschat en grammatica kunnen dus sterk verschillen van het standaard Engels. Niet iedereen in India spreekt Engels, maar in de steden is het over het algemeen wel mogelijk in het Engels te communiceren.

De voornaamste godsdienst van India is het hindoeïsme. India ligt dan ook aan de bakermat van deze godsdienst. Ook de islam en het christendom zijn vrij belangrijk. Een minderheid van de bevolking is boeddhist of aanhanger van een andere geloofsovertuiging. Er is sprake van religieuze tolerantie en vrijheid van religie.

De sociale omstandigheden in India zijn sterk bepaald door hiërarchie. Het bekendste voorbeeld is het zogenaamde kastensysteem, waarbij een persoon in een bepaalde kaste wordt ingedeeld. Het kastesysteem wordt echter minder en minder toegepast, hoewel het nog steeds zeer prominent is in de landbouwgebieden.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen