menu

Informatie Amsterdam

Voertaal:
Nederlands, maar vrijwel iedereen spreekt er ook Engels, vanwege de grote aantallen toeristen die er dagelijks zijn.,

Valuta
Euro.

In geval van nood
In geval van nood zijn de politie, brandweer en ambulance bereikbaar op het noodnummer 112. Wilt u voor een minder dringende zaak de politie bereiken, bijvoorbeeld wanneer er ingebroken is in uw auto? Dan is het nummer 0900-8844. Ook lopen er in Amsterdam veel politiemensen op straat, voornamelijk ’s avonds en met grote evenementen zoals Koninginnedag, dus kijkt u eerst goed om u heen als u onverhoopt met een probleem zou komen te zitten.

Het weer
Het weer in Amsterdam is hetzelfde als dat in België. Over het algemeen wordt het in de zomer zo rond de twintig graden en het regent relatief vaak.

Toeristeninformatie
Toeristeninfo en gratis kaarten kunt u vinden bij de verschillende VVV kantoren, die door de stad verspreid zijn. U herkent deze kantoren aan het donkerblauw met witte VVV logo op de gevel.

Coffeeshops
Coffeeshops zijn toegankelijk voor iedereen die ouder is dan achttien jaar en in het bezit is van een geldig legitimatiebewijs. Het is aan te raden voor toeristen om niet teveel en te zwaar wiet en hasj te gaan roken wanneer u dit nog nooit gedaan hebt. Vraag de medewerker van de shop wat u het beste wel of niet kunt roken.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Amsterdam? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen