menu

In de winter genieten van de zon

Op vakantie gaan maakt ons vrolijk. Veel mensen zouden het liefste meerdere malen per jaar op vakantie gaan. En als je het aan de echte reisfanaten vraagt, zouden ze nog wel vaker willen. Helaas hangt er ook een prijskaartje aan een vakantie, wat het frequente reizen wat moeilijker maakt. Gelukkig kun je in de winter ook genieten van de zon.

In de winter genieten van de zon

© Pixabay.com

Zonnetje doet een mens goed

Mensen hebben vakantie nodig voor een positieve gemoedstoestand. Daarbij is het ook gewoon heerlijk om af en toe in het zonnetje te zitten. Niet onbeschermd natuurlijk en ook niet uren achter elkaar, maar regelmatig de zon opzoeken doet een mens goed. Op een zonnige bestemming zijn mensen vaak minder gespannen, waardoor ze zichzelf ook gelukkiger en minder gestrest voelen. Het zonlicht zorgt namelijk niet alleen voor vitamine D, maar zorgt ook voor stressvermindering.

Zonnen na de zomer

Helaas zijn we in het noorden van Europa niet zo gezegend met hele hoge temperaturen. Er is misschien wel genoeg zon voor de zonnepanelen, maar in veel maanden van het jaar is de temperatuur niet hoog genoeg om lekker in de tuin in je badkleding te gaan liggen. Maar als je toch die zonnepanelen op je dak hebt, betaalt de zon wel letterlijk je vakantie of een deel daarvan. Zo kun je vaker met vakantie. In het zuiden van Europa kan het voorkomen dat de temperaturen laat in oktober nog heel aangenaam zijn en dat je overdag gewoon nog kunt zonnen of zwemmen. Later in het jaar moet je waarschijnlijk toch nog een stuk zuidelijker om heerlijk vakantieweer te hebben.

In de winter genieten van de zo

© Pixabay.com

Nazomeren in Europa

Als je na de zomer in Europa wilt blijven, maak je de meeste kans op aangenaam weer op bijvoorbeeld de Canarische Eilanden, Madeira, Santorini, Cyprus, Sicilië of Malta. Toch is niet iedere bestemming zo warm en zonnig als dat je misschien hoopt. Soms wordt overdag een temperatuur van rond de twintig graden wel aangetikt, maar koelt het al snel weer af en moet de zwemkleding weer vervangen worden door dikkere kleding. Zeker op het noordelijk halfrond is dat vaak het geval in de wintermaanden.

Winterzonbestemmingen wereldwijd

Als je echt voor tropische temperaturen wilt gaan, moet je vaak toch nog iets verder weg. In de reisbranche wordt vaak over winterzonbestemmingen gesproken. Hiermee worden zonvakantiebestemmingen bedoeld die in ons winterseizoen vallen, van november tot april. Denk bijvoorbeeld aan het Caraïbisch gebied, Azië, Dubai of bijvoorbeeld de zuidelijke staten van de VS. Ook in Midden- en Zuid-Amerika zijn een aantal landen in de winter heel aantrekkelijk als het gaat om het warme weer. Denk bijvoorbeeld aan Mexico of Brazilië. Ook in Afrika en Oceanië zijn er genoeg warme plekken te vinden.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen