menu

Il Gesù Rome

Deze kerk heeft de volledige naam Santissimo Nome di Gesù gekregen. Ze staat echter vooral bekend als Il Gesù of gewoon Gesù. Ze betekent de Allerheiligste naam van Jezus. Eind 16de eeuw gaf Alessandro Farnese de opdracht deze te bouwen. Vignola en Della Porta begonnen eraan in 1568. De Santa Maria della Strada was eigenlijk de eerste Jezuïetenkerk in Rome, maar al gauw zou deze te klein blijken.,

Als belangrijk onderdeel van deze kerk kunnen we het altaar van Ignatius vermelden. Het werd vervaardigd door Andrea Pozzo. Op de top van de grafkapel pronkt een prachtige wereldbol en lang werd gedacht dat deze het grootste stuk lapsis lazuli ter wereld was. Uit later onderzoek is echter gebleken dat dit niet zo is.

Er is eveneens een zilveren beeld van Ignatius te zien ontworpen door Pierre Legros, maar het huidige beeld is een kopie. Het bevindt zich tussen vier zuilen van lapsis lazuli, dit is de duurste marmersoort ter wereld.

Aan het plafond van het schip siert ook een prachtig fresco van Baccicio en ook binnenin de koepel vinden is er een fresco van hem te vinden. Beide fresco’s zijn echter pas een eeuw na de bouw aangebracht in de kerk.

Legendes zijn overal wel te vinden, zo ook bij Il Gesù. Op de hoek van deze kerk zou het namelijk bijna altijd waaien. De duivel en de wind zouden namelijk samen op stap geweest zijn, toen ze halt hielden bij deze kerk. De duivel zou naar binnen zijn gegaan om een debat met de Jezuïeten te starten, en de wind zou buiten wachten. De wind wacht echter nog steeds …

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen