menu

Ik ga op reis en ik neem mee… de zon!

De worsteling van iedere reisfanaat. Wat moet je nu toch meenemen op reis? Heb je wel genoeg kleren bij? Er spoken honderden vragen door je hoofd. Wat vele mensen hierdoor vergeten, is voldoende bescherming tegen de zon. Je koffer zit al vol met bikini’s, badpakken, zwemshorts, tonnen boeken… dus laat je de zonnewering maar achterwegen. Toch is dit niet het beste idee! De zon kan namelijk enorm schadelijk zijn. Daarom deze blog die jou zal helpen om de juiste bescherming te kopen. Klaar om de zon erbij te halen?

© pixabay.com

Huidbescherming

Als je op reis gaat, is het belangrijk om je voor te bereiden op een brandende zon die continu je huid tracht te verbranden. Zelfs als je naar een kouder oord gaat waar de zon amper schijnt, is dit nog steeds een must. Je weet maar nooit hoe het weer zal omslaan. Plus: de zon is altijd aanwezig! Het spreekt voor zich om daarom een goede, veilige zonnecrème bij te hebben om je huid volledig te beschermen. Als je geen zonnecrème draagt en de zon je blote huid aantast, sla je rood uit, heel je lichaam voelt aan als een sauna en je maakt eveneens meer kans op huidkanker. Dat wil je natuurlijk niet! Bijgevolg: zorg voor een zonnecrème met een goede factor voor jouw huid!

Verbrand jij snel?

Ben je iemand die heel snel verbrandt? Dan kun je best gaan voor een hoge factor 50. Maar eigenlijk wordt het aan iedereen aangeraden om altijd een factor 50 te gebruiken. Zo bescherm je jouw huid voor de volle honderd procent! Denk er trouwens ook eens over na om een zonnecrème te kopen op basis van natuurlijke ingrediënten. Je wil je huid liefst behandelen met de beste producten en je wil huidirritaties vermijden. Daarom kun je best op zoek gaan naar een crème met weinig/geen chemische producten. Insmeren maar!

Haarbescherming

Velen vergeten soms hoe beschadigend de zon kan zijn voor het haar. Niet alleen bleekt de felheid van de zon je haren, het maakt je haren eveneens stug en droog. Zonlicht verzwakt namelijk de beschermlaag van je haren. Daarom is het belangrijk om een goede haarolie aan te schaffen die je elke ochtend en avond op je haarpunten dient te smeren. Haarolie zorgt ervoor dat je haar gevoed wordt en hierdoor blijft je haar sterk. Plus: je haar wordt zachter en krijgt een mooie glans! Er bestaan tegenwoordig ook leuke sprays die je op je haren kunt spuiten. Deze sprays heten Sun Protect Sprays en je kunt ze een beetje vergelijken met een zonnecrème voor je haren. Super handig, beschermend en veilig!

Een tip voor bij thuiskomst

Wanneer je terugkomt van op reis, is het een aanrader om een haarkuur te ondergaan. Je haren hebben op vakantie veel geleden, ze hebben een detox nodig. Daarom kun je best op zoek gaan naar bepaalde producten die jouw haren in een mum van tijd herstellen. Beschadigd haar valt nooit helemaal te genezen, maar toch zijn er een aantal producten die wonderen doen! Zo zijn er de haarproducten van Olaplex die speciaal gecreëerd zijn om beschadigd haar te herstellen. Neem dus zeker eens een kijkje!

En genieten maar! Met de juiste verzorging voor huid en haren kun je de zon helemaal aan. Zonnebril op en zorgen los! Enjoy!

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen