menu

Hotels in Vietnam

hotel vietnamIn Vietnam zijn een aantal mogelijkheden om te overnachten. De laatste jaren schieten de hotels als paddenstoelen uit de grond en zeker als je als rugzaktoerist op stap bent kan je nog heel wat onderhandelen of alternatieven ter plaatse bekijken.

Hoofdzakelijk kan er gekozen worden uit:

Tijdens onze rondreis hebben wij vooral gekozen voor goedkope guesthouses. 6 weken reizen is een lange onderneming en dan is het beter je budget wat te spreiden. Doch ga je voor een kortere rondreis dan lijkt ons een mengeling van minihotels en eens een luxehotel een ideale combinatie. We geven in iedere stad onze keuze weer met beoordeling en zetten daarnaast enkele alternatieven in de kijker.

Direct onze keuzes ontdekken?

  • Hotels en guesthouses in Ho Chi Minh
  • Hotels en guesthouses in Can Tho
  • Hotels en guesthouses in Dalat
  • Hotels en guesthouses in Nha Trang
  • Hotels en guesthouses in Hoi An
  • Hotels en guesthouses in Huê
  • Hotels en guesthouses in Hanoi
  • Hotels en guesthouses in Ha Long Bay

Guesthouses: zeker voor rugzaktoeristen een goeie keuze. Vietnam is zich volledig toeristisch aan het ontplooien en je ziet dan ook overal guesthouses opduiken die naar potentiële klanten lonken met goedkope slaapmogelijkheden. Vaak is de kwaliteit hoog, worden er extra services aangeboden als internet, ontbijt of excursiemogelijkheden.

Hotels: hier zit heel veel verschil op. Je treft heel wat minihotels aan die een kamer of 10 hebben en die wat betreft prijs/kwaliteit opmerkelijk beter scoren dan vaak de grote luxehotels en resorts. Doch ook hier is het een beetje op zoek gaan de beste keuze en af en toe kan je ook wel eens bedrogen uitkomen.

Luxehotels: in een aantal grote steden zijn bekende hotelketens als Hilton, Sofitel of Novotel aanwezig. Het bied je gegarandeerd de nodige luxe en comfort doch daar ga je dan ook Europese prijzen tegenovervinden. Ook wat betreft de resorts aan de diverse stranden vind je een verscheidenheid aan mogelijkheden. Aan u om te kijken welk budget je wil besteden.

Kamperen: lijkt ons leuk om te vermelden doch ja, we kunnen niet zeggen dat het bestaat of niet bestaat, ook niet of het toegelaten is of wel. Het is gewoon iets dat niet gedaan wordt in Vietnam.

Tip: Wij in Europa zijn het niet steeds gewoon of durven het gewoon niet doch in Azie is het normaal om af te bieden op de prijs van een hotelovernachting of guesthouse of om te vragen om eerst de kamer eens te mogen zien. Doch hou altijd in het achterhoofd dat je nog steeds in één van de armste landen ter wereld bent en dat een gemiddeld maandinkomen niet veel hoger is dan één nacht in één van de betere hotels. Wees dus steeds redelijk in je bod en geef af en toe eens een kleine fooi.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen