menu

Hôtel National des Invalides Parijs

Hôtel des Invalides is een gebouw dat werd gebouwd door Lodewijk de veertiende, die ook wel bekend staat als de zonnekoning. Het gebouw was oorspronkelijk een opvangplaats voor oorlogsveteranen en de eerstgebouwde in zijn soort in Europa.,

Maar dit is niet het enige gebouw op de grond van Les Invalides: het hele complex bestaat uit de Cathédrale de Saint-Louis-des-Invalides en de Dôme des Invalides, het Musée de l’Armée, het Musée des Plans-Reliefs en het Musée de l’Ordre de la Libération. Een echte aanrader voor wie van geschiedenis houdt, maar zeker ook voor wie een mooi stuk architectuur wil zien.

Het meest indrukwekkende van les invalides is namelijk niet alleen de gebouwen die op haar grond staan; de weg er naartoe is zeker zo indrukwekkend. U loopt vanaf de Pont Alexandre III over een prachtige en weelderige esplanade van 500 meter lang en 250 meter breed naar het Hôtel National des Invalides en kunt onderweg uw ogen goed de kost geven.

Hôtel National des Invalides is dus niet zomaar een verzameling gebouwen, maar een soort mini-stad waarin de soldaten alles konden vinden wat zij nodig hadden tijdens hun herstel. Er is een ziekenhuis, een kerk, en er waren zelfs winkels, om de uiteindelijk 4000 inwonende veteranen van alle gemakken te voorzien.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Parijs? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Reisgids Parijs Kopen

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen