menu

Hortus Botanicus Amsterdam

In Amsterdam vindt u Hortus Botanicus. Hortus Botanicus is één van de eerste en oudste botanische tuinen ter wereld. Meer dan 4000 soorten planten, waaronder veel die als medicijn gebruikt worden, kunt u hier bewonderen.,

Vlakbij het drukke centrum van de wereldstad gelegen, is het een totaal andere wereld om in te stappen. U waant zich in een totale rust en sereniteit tussen alle bloemen en planten en even lijkt het alsof de stad niet eens meer bestaat.

De tuin bestaat al sinds 1638. De tuin werd oorspronkelijk neergelegd als ‘medicijnkast’ voor lokale dokters. Een bezoek eraan is een absolute must voor een ieder die gefascineerd is door planten en/of bloemen en/of natuurlijke medicijnen, maar ook zeker voor een ieder die eens wil ervaren hoe rustgevend en speciaal het is om een lekkere kop koffie of thee te drinken midden in de natuur.

Deze mogelijkheid is er: de botanische tuin heeft één van de mooiste oranjerieën die u zich kunt bedenken, midden tussen alle pracht en praal van de planten.

Heeft u na dit bezoek nog niet genoeg van de natuur? Dierenpark Artis ligt er om de hoek.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Amsterdam? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen