menu

Horeca Amsterdam

En dat is nog maar het topje van de ijsberg: in Amsterdam vindt u de grootste culturele smeltkroes van Europa wat eten betreft. De prijs van een maaltijd (zonder drankjes) ligt tussen de 15 en de 100 euro, helemaal afhankelijk van waar u besluit te gaan eten.

De prijzen in de horeca van Amsterdam zijn sowieso lastig in te schatten, omdat het ook nog eens van de locatie af hangt hoeveel u voor bijvoorbeeld een biertje betaalt. In een zijstraat zal u misschien 2 euro betalen voor een pintje, terwijl dit op een terras op het Leidsche plein op kan lopen tot 4 euro per glas.

Uitgaan
Het uitgaansleven biedt, zoals eigenlijk alle andere aspecten van de stad, vooral een grote diversiteit. Diversiteit in muziekstijlen, maar ook in grootte, inrichting, en vooral: het publiek. Bent u een liefhebber van soul en jazz en wilt u rustig aan een tafel genieten van de muziek? Dat kan.

Houdt u meer van housemuziek en wilt u de hele nacht doortrekken op een rave? Ook dat kan. Of gaat u liever vurig salsadansen, chillen op hiphop, in de moshpit op snoeiharde rockmuziek, of wilt u misschien gewoon rustig aan de bar hangen met een lekker biertje? Amsterdam biedt voor ieder wat wils.

Rookverbod
In de Amsterdamse horeca geldt sinds de zomer van 2008 een algeheel rookverbod. Dit wordt lang niet overal nageleefd – in veel kleine café’s wordt gewoon gerookt- en op de plaatsen waar dit wel het geval is, zoals de grotere clubs, bevindt zich meestal een aparte rokersruimte of een verwarmd terras.

,Restaurants
Amsterdam staat bekend om haar multiculturele ziel. Dit ziet u perfect terug in het aanbod van bars en restaurants dat er is. Naast typisch Hollandse biefstukjes met friet en kroketten kunt u ook genieten van Thais, Surinaams, Ethiopisch, Marokkaans, Japans, Spaans, Russisch of Afghaans eten.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Amsterdam? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen