menu

Hoogtepunten op Malta

Talrijke mediterrane beschavingen hebben door de eeuwen heen hun stempel gedrukt op het eiland Malta. Dwalen door de in rasterpatroon aangelegde straten van hoofdstad Valletta is meteen overal kijken en steeds iets nieuws ontdekken.

Houten balkons, oude gerestaureerde en veelal te bezoeken paleizen waarvan sommigen de plafonds met 22-karaats goud heeft  versierd,  geometrische lommerrijke tuintjes,…Valletta wordt niet voor niets door de 400.000 Maltezers ‘de doos met bonbons’ genoemd.

De kust is ook al een thuis voor duizenden duikers die voor Malta kiezen vanwege het uitsteken zicht onder water: sommige plaatsen bieden 5 meter en ander 20 meter zicht maar je kan er gerust van op aan dat je maar liefst 36 meter kan kijken. En dat in de wetenschap dat, ongeacht het jaargetijde, de watertemperatuur nooit lager dan 14 graden bedraagt. Zelfs zwemmers voelen zich in hun nopjes – met dank ook aan het milde klimaat – en vinden op meer dan één plaats langs de kust kristalhelder water.

Onze tip? Trek naar de Blue Lagoon, een beschut zandstrand dat zijn plaats heeft gevonden tussen de kleine eilandjes van Cominetto en Comino.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen