menu

Hoogtepunten India

De Taj Mahal, het Rode Fort, de Rattentempel: deze namen doen bij de meesten onder ons wel een belletje rinkelen. Zelfs voor wie nog nooit in India geweest en weinig van de cultuur kent, klinken deze namen bekend. De bezienswaardigheden die India te bieden heeft, zijn dan ook over de hele wereld vermaard om hun schoonheid en pracht en praal.,


Grote verscheidenheid
De grote verscheidenheid aan bezienswaardigheden is te danken aan de rijke culturele invloed van India. Weinig andere landen kunnen pronken met een cultuur die zo oud en tezelfdertijd nog steeds zeer hedendaags is. Van hindoeïstische tempels tot historische sites en musea over India in al haar componenten, alles maakt deel uit van de Indiase geschiedenis, en deze geschiedenis is over heel India terug te vinden. Vooral in de grote steden zal men meer dan genoeg bezienswaardigheden kunnen bezoeken.

Gekende bezienswaardigheden
Enkele van de meest gekende bezienswaardigheden van India zijn de Taj Mahal, de Lotus Tempel, het Rode Fort en Jama Masjid. Een bezoek aan deze trekpleisters zal ongetwijfeld een hoogtepunt tijdens een reis naar India zijn, want het is niet voor niets dat deze bezienswaardigheden tot de populairste van het land behoren.

Teveel om op te noemen
Maar er zijn nog talrijke andere bezienswaardigheden, en ook vele verborgen parels die nog te ontdekken vallen. Ontdek ze op onze site.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen