menu

Hoogtepunten Frankrijk

Frankrijk heeft tal beroemde plaatsen. Omwille van kunstschilders die er woonden, omwille van een monument die in het centrum van de stad staat of omwille van een gebeurtenis die er ooit plaats gehad heeft of nog is.,

Toch zijn er nog een aantal andere dingen, wanneer je de naam Frankrijk uitspreekt, die je direct met deze populaire vakantiebestemming associeert. Om het allemaal niet te moeilijk en te lang te maken sommen we er 10 op. Ongetwijfeld zullen zij die al in Frankrijk geweest zijn andere voorkeuren hebben, maar voor anderen die naar Frankrijk willen gaan kan het een goede start zijn voor het uitkiezen van een bestemming.

Parijs
Alleen al hier zijn er tientallen dingen die je aandacht vragen: de Eiffeltoren, de Notre-Dame, de Moulin-Rouge, … Parijs is voor velen de ideale bestemming om een city trip te doen en zo ook voor ons.
» Parijs

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Parijs? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Reisgids Parijs KopenNormandie
Hier is een stukje geschiedenis geschreven. Hier zijn duizenden mensen omgekomen tijdens bloederige taferelen. Vandaag de dag zijn er nog heel veel monumenten te bezichtigen die ons doen herinneren aan al het geweld die er plaatsvond. Doch er zijn ook tientallen stranden waar je vandaag in alle rust kunt vertoeven.
» Normandie

Versailles
Versailles ligt op ongeveer een half uurtje rijden met de trein van Parijs en is vooral bekend omwille van het paleis die er ligt. Ook de kleinere straatjes in de stad zijn leuk om in te vertoeven. Heel gemakkelijk te bezoeken tijdens je citytrip naar Parijs.
» Versailles

Lourdes
Is vooral bekend omwille van het bedevaartsoord, en jaarlijks trekken dan ook duizenden mensen naar hier, op zoek naar geluk en een goede gezondheid. Doch wist je dat de omgeving ook een heel goede plaats is om te fietsen? Wat dacht je van een klim naar Lourdes Hautacam, de Tourmalet of de Col d’Aubisque.
» Argeles-Gazost

Mont-Saint-Michel
Eén van de meest bezochte attracties van het land. Gelegen in het uiterste zuiden van Normandië en gekend omwille van zijn uitzonderlijke getijden en hoger gelegen kasteel.
» Mont-Saint-Michel

Disneyland Parijs
Het beroemdste pretpark van Europa voor groot en klein. Op 3 uur rijden van Gent kan het niet anders dan dat deze 2 reisfanaten zich ook eens lieten uitleven in de wereld van sprookjes en magie.
» Disneyland Parijs

Mont Ventoux
Een witte kale puist in een groen landschap vol wijngaarden en olijfbomen. Een foutje van de natuur of juist een uitzonderlijk natuurwonder? Aan de voet van de col drink je een verfrissende pintje, op de top grijp je naar een wintervest en geniet je van een uitzonderlijk maanlandschap. En dat midden de Provence.
» Mont Ventoux

Skien in Frankrijk
Nergens ter wereld zijn er zo’n mogelijkheden om te skiën als in Frankrijk. De langste pisten, de grootste gebieden, de snelste liften, het is er allemaal. Skiën doe je in Frankrijk waarbij je nooit een dag dezelfde piste hoeft te doen.
» Skien in Frankrijk

Mont Blanc
De hoogste berg van Europa staat in Chamonix. Het is een droom voor

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen