menu

Hong Kong Island

De dag gestart met de oversteek naar Hong Kong eiland. Dit is makkelijk met de Star Ferry, een veerdienst die de verbinding tussen Tsim Sha Tsui en Victoria Island onderhoudt.

hong kong island

Je krijgt direct een adembenemend zicht op de Skyline van Hong Kong. Na de korte boottrip gaan we naar één van de hoogste gebouwen ter wereld; het financiële centrum van Hong Kong waar je na controle tot op het 55 ste verdiep kunt en ook daar getrakteerd wordt op een prachtig uitzicht. Van hieruit kan je alles zien liggen en vaststellen dat er tientallen torenhoge wolkenkrabbers zijn, maar ook nog heel veel ellende te bespeuren valt in de achterbuurten. In soms vervallen flats hangt de was uit op het 40 ste verdiep. En maar hopen dat er niets valt, want het kost een tijdje om het terug op te halen.

Daarna richting de Peak tram getrokken. Een treintje dat al een eeuw bestaat en dat vroeger als doel had de groten der aarde naar hun villa te brengen. Nu is het hoofdzakelijk een toeristische attractie, die je niet alleen een prachtig uitzicht geeft, maar u ook laat meemaken wat een stijging van 45°in een tram is. Eenmaal boven doen we nog een wandeling en trekken hier tal van foto’s in alle windrichtingen.

Daarna zakken we af naar Sheung Wan. Hier vang je nog een glimp op van het traditionele China. We maken een lange wandeling door het stadsgebied dat bestaat uit vele wolkenkrabbers en duizenden winkeltjes. Het lijkt alsof elke Chinees hier een winkeltje heeft. Via Ladder Street, langs de taoïstische Man-Mo-tempel en de langste roltrap ter wereld eindigen we onze wandeling aan de tram. Spijtig genoeg zit hij overvol. Het moet een ware belevenis zijn om vooraan te zitten op het eerste verdiep en te zien hoe hij zich door de menigte wringt.

We stappen af in Causeway Bay en je moet betalen bij het uitstappen (gepast aub want er wordt geen wisselgeld gegeven). Het is ondertussen donker en iedereen is op zoek naar eten, souvenirs of zijn laatste zaakjes aan het regelen. Wij eindigen onze dag in Café de Coral; een restaurantketen die een mengeling van Chinees en Westers eten biedt en die lekker en betaalbaar is. Er zijn wel 10000 restaurants in Hong Kong, maar ze zijn niet allemaal voor iedere sterveling op deze aardbol bedoeld.

Lees verder:
Op ontdekking in Kowloon (Terug)
Pretpark Ocean Park en Aberdeen (Verder)
Naar het strand op Lantau Island
Gokje wagen in Macao?

Dit kwam in de kijker

Heel wat dingen passeren de revue als je rondloopt in Hong Kong. Een aantal zaken hebben we wat verder toegelicht doch we vergeten er een hoop. Toch even dit:

St. John’s Cathedral
Langste roltrappen ter wereld
Hoge gebouwen
Wan Chai
Victoria Peak
Western/Sheung Wan
Causeway Bay
Peak Tram

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen