menu

Hong Kong in zicht

We logeren op het Shamian eiland en dat is een ware rustplek in Guangzhou. Vlakbij ligt het dure White Swan Hotel, waar veel Amerikaanse stellen logeren op zoek naar kindergeluk, de adoptiebusiness draait hier op volle toeren.

's Avonds trakteren we ons op een Frans diner in het Shamian District en lopen we rond in de vele winkelstraten die Kanton telt. De verkoopsters lokken de klanten binnen door luid in de handen te klappen. Als westerling ben je op dergelijke plaatsen altijd wel een attractie zonder dat je er daarvoor als een clown bijloopt. Het is wel leuk als gewone mensen je vragen of ze eens samen met ons op de foto mogen. Wanneer we er echter onmiddellijk worden uitgepikt in een grote menigte, interesseert de straatventer ons niet meer en zijn we weg.

Onze laatste dag in China is aangebroken. Straks nemen we de trein naar Hongkong. Tijdens onze ochtendwandeling zien we veel tai-chi-beoefenaars in het park tegenover het hotel. Met de metro gaan we naar het Yuexiu-park. Het park is eigenlijk meer een klein pretpark voor kinderen waar van alles te zien en te doen is. Spectaculairder is de bekende Qingping-markt. Op deze markt kon je jaren geleden de meest exotische en bedreigde diersoorten kopen. Echter na een schoonmaakactie is het er een stuk rustiger geworden. Wel kun je er nog terecht voor slangen, enorme schildpadden, exotische vissen, schorpioenen, honden, katten en de vele afrodisiaca.

,Na een uurtje vliegen landen we al in Guangzhou, de hoofdstad van Kanton. Guangzhou is een wereldstad. Het centrum geeft een scherp contrast tussen oude kleinere huizen en grote nieuwe flats. Ook met ons Engels kunnen we hier aan de slag.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen