menu

Hollandsche Manege Amsterdam

De oudste paardenrijschool van Nederland staat in Amsterdam: de Hollandsche Manege. Over smaak valt natuurlijk altijd te twisten, maar de speciale manege uit 1744 wordt door velen de mooiste stadsmanege van Europa genoemd.,

De ligging van de manege is apart: midden in alle drukte van de stad, valkbij het Vondelpark, is een onopvallende deur waardoor u naar binnen gaat. Eenmaal binnen is van dit onopvallende niets meer te merken: de manege is groots en indrukwekkend voor zowel paardenliefhebbers als ‘toevallige’ passanten.

De Manege heeft al jaren niet meer alleen paarden als bron van inkomsten. Veel Amsterdammers kiezen ervoor om te trouwen in een paardendecor van de manege, of organiseren er een feest of borrel. De vele charmante zalen van de manege laten dit prima toe.

Maar het belangrijkste van de Hollandsche manege is waarschijnlijk toch wel de mogelijkheden die het biedt aan de inwoners van het drukke Amsterdam om even tot rust te komen op een mooi paard. Aanmelden bij de manege is voor iedereen mogelijk, iedereen is welkom op de manege.

Toch was de manege bijna niet meer: in de jaren zeventig werd besloten de manege te slopen. In 2000 verzamelden studenten van de universiteit van Amsterdam dusdanig veel handtekeningen dat deze sloop tegengehouden werd, tot grote blijdschap van veel Amsterdamse paardenliefhebbers.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Amsterdam? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen