menu

Hoge gebouwen in Hong Kong

Bank of China en IFC

Heel wat gebouwen in Hong Kong toren meters boven de zeespiegel uit. Het is dan ook de moeite om eens een paar gebouwen van naderbij te gaan bekijken en te zien of je nergens op een uitkijkterras kan gaan genieten van het uitzicht over Hongkong. Wij geven je alvast 2 mogelijkheden die we uitgetest hebben.

IFC (420m hoog)

Eén van de hoogste gebouwen van Hong Kong. Op de 55e verdieping heb je Hong Kong Monetary Authority dat een soort museum en bibliotheek heeft over het geld van Hong Kong. Je moet je gewoon registreren en dan kan je gratis naar het 55e verdiep. Je kan de beurs volgen in de lift en binnen enkele seconden ben je op het 55e verdiep. Een attractie op zich.

Bank of China (369m hoog)

Je kan naar de 43e verdieping gaan, maar het is vooral de buitenverlichting die de aandacht trekt. Vooral ’s avonds eens gaan bekijken of te bewonderen vanop de Avenue of Stars
Op het 70e verdiep is er ook een observatieplatform doch dit is enkel te betreden na afspraak. Details hierover ontbreken ons.

hoge gebouwen hong kong

Bezienswaardigheden in de buurt

  • St. John’s Cathedral
  • Hong Kong Park
  • Langste roltrappen ter wereld
  • Victoria Peak en Peak Galleria (met Madame Tussauds Hong Kong)
  • Western/Sheung Wan

,

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen