menu

Hoe onderweg een e-commerceplatform creëren voor je zaak?

Je wil als ondernemer of freelancer vrij bewegen in de wereld zonder dat je gebonden bent aan een bepaalde plaats? Dan ben je per definitie een digital nomad. Het grote voordeel is dat je overal naartoe kunt reizen, terwijl je e-commerce goed blijft draaien. Dat kan vandaag helemaal met een interactieve website met webshop. Maar hoe optimaliseer je een e-commerceplatform voor je business? En hoe verhoog je de stroom van bezoekers naar jouw website? We geven je antwoorden in deze blog.

© pixabay.com

Professionele webshop

Je hebt het ideale product dat je wilt verkopen aan je doelgroep? Dan is een e-commerceplatform een belangrijke stap om van start te gaan. Beknibbel hier niet al te veel op je budget, want je webshop wordt het uithangbord van je zaak. Je kunt je laten bijstaan door professionals die voor jou een webshop maken, bijvoorbeeld in Magento by Adobe. Maar misschien heb je zelf voldoende kennis in huis om aan de slag te gaan met een e-commercepakket zoals Lightspeed eCom, Woocommerce of Shopware? Voordeel? Je hebt elke stap zelf in handen en kunt helemaal je ding doen. Zelfs het integreren van een vlotte betaling in je webshop hoeft je niet af te schrikken want je kunt gemakkelijk zelf een payment plugin downloaden die een zorgeloze betalingsprocedure voorziet.

Strategisch denken

Het traditionele AIDA-model blijft een belangrijk kompas om je acties uit te werken. Start met opvallende posts die de aandacht trekken naar jouw webshop. Je e-commerceplatform bouw je zo op, dat je de interesse wekt en de klant doet verlangen naar je product is een andere klus. Slaag je daarin, dan zal de bezoeker van je webshop overgaan tot actie door te bestellen. Het zijn principes die in het pre-digitale tijdperk van tel waren maar die ook vandaag hot zijn, want zo doe je immers aan klantenbinding.

Een bestelling is pas definitief als de betaling vlot verloopt. Let er daarom zeker op dat je klanten gemakkelijk kunnen betalen met de meest gangbare betaalmethoden zoals Bancontact, creditcard, iDEAL, … Wanneer je met een professioneel e-commercesysteem je webshop opzet, integreer je deze betaalmethoden gemakkelijk met een checkout plugin. Gevolg? Je hoeft je niet constant af te vragen of de betalingen wel goed zijn afgehandeld en je krijgt minder vragen van klanten over betalingen via je webshop.

Digital pro

Heb je de ambitie om een succesvolle digitale ondernemer te worden, dan heeft je webshop een doordachte aanpak nodig. Zo zorg je ervoor dat je elke dag weer groeit door de juiste acties op touw te zetten en ze digitaal te lanceren via sociale media. Grenzeloos communiceren doe je overal, dus laat je volgers zeker proeven van de plaatsen waar je naartoe trekt en koppel ze aan je product. Hoe meer leads je kunt genereren naar je webshop via aantrekkelijke berichten, hoe groter de kans dat je verkoopt. En dat allemaal terwijl je geniet van al het moois dat de wereld te bieden heeft!

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen