menu

Hoe maak je van kamperen een echt avontuur?

Kamperen is echt zalig: je bent vrij om de natuur te ontdekken en kan genieten van zachte zomeravonden en een ochtend plons in een fris beekje. Natuurlijk kan je je ook op een camping zetten met je camper en genieten van een fantastische vakantie, maar wat als je nu dat tikkeltje meer wil? Wat als je er echt een avontuur van wil maken? Wel, dat doe je zo!

© pixabay.com

Probeer wildkamperen

Wildkamperen mag niet overal en er zijn wel wat regels, maar het is wel de puurste vorm van kamperen. Onze favoriete plekjes zijn Schotland, Noorwegen en Zwitserland. In Schotland kan je zalig afgelegen plekjes vinden in een ruwe en adembenemende natuur. De meren van Schotland zijn uitzonderlijke plekjes en de noordelijke open lucht zorgt in de zomer ’s avonds voor spektakels zoals het noorderlicht en een kleurrijk zonsondergang. In de meeste wild kampeerplaatsen mag je niet zomaar een open vuur maken (zeker niet in droge plekken), maar een vuurtje of een kleine barbecue is wel toegelaten. Bekijk ook zeker de aparte regels voor kamperen met auto’s of campers op de toeristische site van Schotland.

Zwitserland is een andere favoriet, maar hier zijn wel wat regels. Bekijk dus goed op voorhand op welke plekken het wel en niet mag. De algemene regels zijn ook hier dat je de plek moet achterlaten zoals je hem vond en je de natuur niet mag beschadigen. Blijf ook niet te lang op één plek en vermijd overvolle of populaire plekken om de natuur niet te verpletteren. Onthoud wel dat in landen zoals Kroatië, Italië, Griekenland, Duitsland en ook België en Nederland wildkamperen verboden is.

Unieke locaties

Wil je een avontuurlijke reis met iets meer luxe? Dan is een unieke locatie zoals een boomhut of trekkershut wel een goed idee. Ze staan vaak op prachtige plaatsen en je geniet elke ochtend van een uniek uitzicht. Over een uitgeruste badkamer en keuken hoef je je ook geen zorgen te maken, want in jouw hutje heb je alle luxe van een vakantiehuis.

Het zit ‘m in de kleine dingen

Is dit allemaal niets voor jou? Wees dan gewoon avontuurlijk in de kleine dingen. Zoek een afgelegen plek, organiseer een ontdekkingstocht met de kinderen en ontdek waterbeestjes, nieuwe planten of speel uren in de modder. Huur eens een kano of neem een opblaasbaar zwembad mee en houd een waterspel namiddag. Maak het echt spannend door een griezeltocht te maken of neem gewoon je gitaar mee en geniet van liedjes zingen rond het kampvuur in de zachte zomeravonden!

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen