menu

Hoe kun je je eigen beddengoed meenemen op vakantie?

Voor veel vakantiegangers geldt: op reis gaan is heerlijk, maar niets slaapt zo lekker als je eigen bed. Na de vakantie weer onder je eigen lakens kruipen wordt soms zelfs iets om naar uit te kijken, terwijl dat natuurlijk eigenlijk ten koste gaat van het reisplezier. Daarom is het slim om je eigen beddengoed mee te nemen. Zo neem je een beetje van je slaapervaring thuis mee op vakantie. Maar hoe kun je dit allemaal meenemen?

Voor vrijwel iedere reisvorm geldt dat je eerder ruimte tekort komt dan overhoudt in je bagage. En laat beddengoed nou net veel ruimte innemen in je koffer of tas. Het is dus verstandig om goed te overwegen hoe je je beddengoed inpakt voordat je op reis gaat. Per type reis hebben we tips voor je op een rijtje gezet.

Rondreis

Een rondreis maken is fantastisch. Je komt op allerlei plekken die ieder bijzondere belevenissen opleveren. Iedere nieuwe bestemming betekent echter ook weer een andere accommodatie: een hotel, hostel of toch appartement? Het is vaak maar afwachten hoe de bedden daar zijn.

Het is tijdens een rondreis dus zeker geen overbodige luxe om je eigen beddengoed mee te nemen, maar in een backpack past niet al te veel. En je wilt ook niet al te zware materialen meezeulen tijdens je trip. Tip: als je een dekbed of slaapzak meeneemt, kan je die aan de boven- of onderkant van je tas bevestigen. Kies daarnaast voor een licht materiaal, zoals bamboe of tencel.

Fietsvakantie

Op een fietsvakantie wil je het liefst mooi weer. Wellicht zoek je je vakantieweek er zelfs op uit. En als je de hele dag hebt gefietst, is het extra belangrijk dat je een goede nachtrust pakt.

Bij mooi weer heb je ‘s nachts wellicht voldoende aan enkel een laken. Hiermee heb je je eigen beddengoed mee maar neemt het niet te veel ruimte in beslag in je fietstassen.

Stedentrip

De meeste reizigers die een stedentrip plannen, gaan per vliegtuig ernaartoe. En met de prijzen die je tegenwoordig betaalt voor ruimbagage, kiezen veel stadsbezoekers ervoor om enkel handbagage mee te nemen voor een weekend weg.

De hotels in binnensteden zijn van sterk wisselende kwaliteit. Boek je een wat luxer hotel, dan zal je misschien zelfs beter slapen dan thuis.

Ga je op de budget tour? In dat geval is het wel zo fijn om je eigen kussen, hoeslaken en dekbed mee te nemen. Dan weet je zeker dat je hygiënisch slaapt. Gebruik hiervoor eventueel vacuümzakken of boek met je reisgezelschap één grote koffer bij voor je beddengoed. Dan kun je bijvoorbeeld ook grote flessen zonnebrand en andere cosmetica meenemen.

Autovakantie

Als je regelmatig op autovakantie gaat, ken je het gevoel waarschijnlijk wel: de auto zit al gauw tot de nok toe vol. Hebben we dan toch teveel ingepakt? Als je dan ook nog je beddengoed mee wilt nemen, is daar haast geen ruimte meer voor.

© Pexels.com

Een oplossing daarvoor kan zijn om je beddengoed in vacuümzakken te verpakken. De lucht gaat eruit, waardoor je kussen en dekbed nauwelijks nog ruimte in beslag nemen. Zo kan je overal heerlijk uitgerust aan je nieuwe vakantiedag beginnen!

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen