menu

Hoe ga je goedkoop op vakantie, met nét zoveel fun?

Jazeker, het kan! Op vakantie met dezelfde beleving als toen, maar dan iets goedkoper. Ideaal voor wie het even wat minder breed heeft of wie wil sparen. Ook wie net een auto of een huis heeft gekocht, hoeft zijn vakantie echt niet over te slaan. Zowel de voorbereiding als de vakantie zelf kun je extra cheap doen. Het maakt overigens niet uit of je met de auto of met het vliegtuig (of misschien wel met de trein) wilt. We hebben reistips voor iedereen!

Bagage
© Pixabay.com

1. Boek van tevoren, maar niet te vroeg!

Van tevoren boeken heeft zeker zijn voordelen. Je weet dan al hoeveel geld te kwijt bent, vooral als je all inclusive boekt. Dan kun je een budget vaststellen en bepalen hoeveel je uitgeeft aan andere zaken, zoals tripjes naar steden in de buurt, die vaak voor eigen rekening zijn. Weet wel wanneer je moet boeken. Hele vroege boekers worden vaak beloond met zogeheten vroegboekkorting. Toch is juist een last minute ook erg voordelig. Het is net wat jou uitkomt en wat je fijn vindt. Ben je erg kieskeurig ingesteld, dan is het aan te raden om een vroegboeker te worden.

2. Kies het juiste moment en de juiste plaats

We hebben vaak al gauw de neiging om de toeristische trekpleisters op te zoeken. Toch zijn onbekende plaatsjes des te leuker! En veel goedkoper. De meest bekende plaatsen zijn vaak ook de duurste. Dan maakt het ook nog heel veel uit wannéér je gaat. Natuurlijk is het hoogseizoen het duurst. Zit je niet (meer) aan de schoolvakanties vast? Ga lekker voor of na het hoogseizoen. Dan is het vaak ook nog eens rustiger! Ben je wel echt van de toeristische trekpleisters, dan is het misschien verstandig om wel in het hoogseizoen te gaan. Bepaalde attracties zullen na het hoogseizoen gesloten zijn.

Oude koffers
© Pixabay.com

3. Een goede voorbereiding is het halve… geld!

Moet je écht nieuwe spullen hebben? Kleren raken uit de mode en tassen en handdoeken verslijten op den duur. Bekijk eens goed wat je écht nieuw moet hebben. Is je tas bijvoorbeeld kapot, ren dan niet direct naar de winkel. Kijk liever eens goed rond in huis. Misschien hebben zelfs je ouders of je broer of zus wel een reistas liggen. Weet ook dat je meer (gratis) gekregen producten in huis hebt dan je denkt. Bedrijven laten soms handige spullen zoals tassen bedrukken. Misschien heb je nog wel een gesponsorde tas liggen. Ook handdoeken bedrukken is populair, dus heb je die écht niet eens gekregen, bijvoorbeeld bij een actie?

4. Ga met zijn allen!

Een huisje huren kan duur zijn, maar met hoe meer mensen je een huisje deelt, hoe goedkoper het wordt. Ook voor hen! En gebruik je dan je vrienden niet een beetje voor het eigen belang? Nee hoor! Het is supergezellig en een win-win situatie. Je kunt met een groep leuke dingen gaan doen, maar natuurlijk kun je ook nog gewoon alleen of met je partner iets leuks gaan doen.

Kamperen
© Pixabay.com

5. Eigen spullen mee en zelf schoonmaken.

In sommige parken of resorts heb je de keuze om al dan niet je eigen beddengoed en handdoeken mee te nemen en zelf schoon te maken voordat je weggaat. Dat scheelt een hoop! Het is bovendien eigenlijk best een kleine moeite. Het helpt je ook nog eens om weer in het ‘normale’ ritme te komen 😉 Dat laatste geldt ook voor koken. Kook eens wat vaker zelf en ga niet elke avond uiteten. Het is afhankelijk van waar je heen gaat, maar vaak bespaar je toch al zo 20 tot 30 euro per dag per persoon!

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen