menu

Hoe combineer je buitenlands seizoenswerk met Nederland?

Het is een veelvoorkomend begrip; Nederlanders die er een tijdje tussenuit knijpen en grenzen willen verleggen. Veel Nederlanders zullen snel de zon op zoeken wanneer ze de kans hebben; voor een aantal maandjes aan de slag bij een barretje onder de Spaanse of Italiaanse zon, wie wil dat nou niet? Maar naast de mediterrane kansen, zijn er ook ontzettend veel Nederlanders die bij een buitenlands avontuur neigen om een aantal maanden skileraar te worden in Oostenrijk, Frankrijk of Italië. Geld verdienen terwijl je elke dag de mooiste pistes afglijdt en je je daarna kan laten gaan in de après-ski, klinkt toch ook wel echt als muziek in de oren! Vaak zijn de buitenlandse baantjes helaas maar van duur voor een aantal maanden, het betreft namelijk vaak seizoenswerk. Maar hoe kan je dat werken in het buitenland nou combineren met een baan in Nederland? Lees snel met ons mee, wij geven je graag twee waardevolle tips!

© Pixabay.com

Dubbel seizoenswerk

Als jij een buitenlandse werker bent en het hart inderdaad bij de alpen of in het Zillertal hebt liggen, is het antwoord om jouw werk te combineren met een baan in Nederland nog niet eens zo heel lastig; dubbel seizoenswerk! De Nederlandse zomers zijn de laatste jaren vaak erg warm, en menig horeca tent is ontzettend happig op extra werknemers in de zomermaanden. Je zou dus prima in de zomer jouw centen kunnen verdienen achter de bar of met het rondbrengen van drankjes, terwijl je in de winter jouw ski- of snowboard kunsten aan groepen onkundige wintersporters laat zien!

© Pixabay.com

Remote working

Ben je niet per se van plan om maar voor een paar maanden jouw spullen te pakken, maar zie je je zelf wel voor langere tijd in het buitenland wonen? Met een horecabaan is dit super goed te combineren wanneer je een Nederlands bedrijf kan vinden waarbij je remote mag werken met een nul uren contract! Zie je het al voor je? Tijdens de drukste periode van het jaar, waar jij staat te shinen achter de bar om de lekkerste zonnigste cocktails te shaken, werk je nog één dagje achter je computer voor het bedrijf in Nederland. Worden de dagen weer wat minder lang en kouder, kan je weer meer uren oppakken bij het bedrijf waar je in Nederland aan de slag gaat! Zo is het makkelijk te combineren en zou je er zo een jaar, of zelfs langer tussenuit kunnen!

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen