menu

Hoe blijf je het best nagenieten van je vakantie?

De mooiste vakantiefoto’s

Als je wil blijven genieten van je vakantie, dan neem je best zoveel mogelijk foto’s. Die kan je posten op je social media of herbekijken. Op die manier word je direct terug gekatapulteerd naar dat zalige moment in de zon of op de skipiste. Wil je de mooiste vakantiefoto’s? Houd er dan zeker rekening mee dat je geen foto’s in te fel zonlicht trekt. Er is dan veel te veel contrast tussen schaduw en licht. Hoe goed je camera ook is, je foto komt vaak veel fletser over dan foto’s die in de schaduw zijn getrokken.

© unsplash.com

Maak je foto’s unieker door elementen te fotograferen die je thuis niet tegenkomt zoals speciale schelpen op het strand of gondels in Venetië. Plaats je onderwerp niet in het midden van de foto, maar volg de regel van derden voor de ideale compositie. Als je later de foto nog wil bewerken blijft er meer plaats over om een tekst of een andere foto toe te voegen.

Je vakantiefoto’s overal in huis

Vind je het ook zo jammer dat je foto’s op je gsm of computer blijven staan en wil je er vaker naar kunnen terugkijken? Tegenwoordig bestaan er al veel leuke opties. Je kan bijvoorbeeld een jaarkalender met foto’s laten drukken. Je kan je kalender nog pimpen door er leuke boodschappen bij te zetten. Zo tover je elke maand een lach op het gezicht van iedereen die je kalender ziet. Zet je meerdere foto’s op één pagina? Zorg er dan voor dat de kleuren goed matchen, zo blijft het een mooi geheel en kan je elke maand blijven genieten van je vakantiefoto’s.

Tegenwoordig zijn er ook meer en meer manieren om je foto in het groot op te hangen in de woon- of slaapkamer. Zo kan je foto’s afdrukken op canvassen, houten platen of zelfs glas. Zo kan je elke dag terugkijken naar die ene vakantiefoto. Heb je een creatieve geest? Dan kan je zelf kaders knutselen om je foto’s op te hangen, zo word je woonkamer heel uniek.

Je reisgezelschap verrassen

Je hebt een geweldige reis gehad met je vrienden of familie. Hoe kan je ze leuker verrassen dan met een fotocadeau? Verzamel je leukste momenten, laat ze drukken op mokken, sleutelhangers of geurkaarsen en blijf genieten van je vakantie of maak een collage door je foto’s af te drukken en deze zo creatief mogelijk samen te brengen. Op die manier maak je het fotocadeau nog persoonlijker. Je ziet de wegwerpcameraatjes van vroeger ook meer en meer terugkomen. Het leuke daaraan is dat je niet op voorhand weet hoe je foto’s er zullen uitzien. Neem er eentje mee op vakantie en leg je mooiste momenten vast. Ga ze na je vakantie afdrukken en bekijk ze samen met je reisgezelschap. Dat is puur genieten.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen