menu

Hoe beveilig je je huis tijdens je vakantie?

De wet van Murphy voor reizigers: als er iets mis kan gaan, zal het misgaan terwijl je op vakantie bent. Terugkeren van een huwelijksreis, Afrikaanse safari of een mediterrane cruise kan uitdraaien op een onaangename verrassing bij thuiskomst. Het is niet de bedoeling je nu al bang te maken en te laten schrikken, maar het is noodzakelijk dat elke reiziger de nodige stappen onderneemt om het verlaten huis veilig te houden. Voorkomen is beter dan genezen luidt het spreekwoord. Preventieve maatregelen nemen zorgt voor een betere gemoedsrust. Hier lees je twee bruikbare veiligheidstips die ervoor zorgen dat je wereld niet instort na een onvergetelijke reiservaring.

Beveiliging huis
© Pixabay.com

Slimme camera’s houden oogje in het zeil

Als je uit gaat werken of een tijdje op reis gaat, is het logisch dat je met de nodige gemoedsrust je huis alleen kan laten. Om die angst de kop in te drukken, zijn er voldoende mogelijkheden op de markt die je huis kunnen beveiligen. Een van die doeltreffende mogelijkheden is de draadloze IP-camera. Dit is een slimme camera die alle beeld- en videomateriaal via wifi automatisch naar een gekoppelde app stuurt. Met andere woorden, je kunt de beelden overal bekijken in de wereld, waar jij je ook op dat ogenblik bevindt.

Afhankelijk van weersomstandigheden

Het zou ons te ver leiden om in detail te treden welke mogelijkheden het beste zijn. Zo is het bijvoorbeeld wel belangrijk of je de bewakingscamera binnen of buiten wil laten draaien. De weersomstandigheden spelen hierbij uiteraard een grote rol voor camera’s die buiten geplaatst worden. Aangeraden is om krachtige wifi-antennes te voorzien zodat de signalen de wifi-router binnenshuis kan bereiken. Er zijn een scala slimme camera’s voorhanden waaronder ook beroep wordt gedaan op ethernet. Je kan altijd voor deskundig advies terecht in de shop om de juiste informatie in te winnen.

Een andere optie: video deurbel voorkomt nare ervaringen

Een tweede mogelijkheid om je te beschermen tegen inbraak, homejacking, portiek piraten of zelfs ongewenste deurwaarders is om te identificeren wie er voor de deur staat. De deurbel met camera is de eerste verdedigingslinie voor huiseigenaren. Je kan niet alleen de persoon buiten zien en spreken, maar registreert ook audio en beelden van bezoekers die je deur naderen. De opgenomen beelden worden draadloos naar de app van je smartphone of tablet doorgestuurd. Een armada van verschillende merken hebben dit assortiment in hun programma opgenomen.

Beveiliging huis
© Pixabay.com

Praten als afschrikmiddel

Wie hierover meer wil weten, kan altijd bij vakkundige adviseurs terecht om je met raad en daad bij te laten staan. De hedendaags deurbellen horen niet alleen wat iemand zegt, maar je kan zelf ook antwoorden. Dat heeft tal van voordelen. Een concreet voorbeeld om dit te staven. Je hebt online iets besteld en de pakjesdienst levert dit netjes af terwijl jij op kantoor zit. Door met elkaar contact te hebben, kan je zeggen waar de zending moet geleverd worden. Deze optie met tweespraak kan eveneens zijn vruchten afwerpen wanneer er iemand voor de deur staat met minder fraaie bedoelingen. Praten met iemand schrikt uiteraard de ongenode gast af.

Korte levertijd

De levertijd van de beveiligingscamera’s kan gebeuren binnen de 24 uren. Klantvriendelijkheid staat hoog in het vaandel geschreven. Er bestaat zelfs een 55-dagen garantie zodat je de deurbel kan uittesten. Als de deurbel niet aan de hooggespannen verwachtingen voldoet, kan je ze altijd terugsturen.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen