menu

Historisch ritje met een Thermine treintje door Wiesbaden

Een tour door Wiesbaden biedt je een mooie rit langs diverse bezienswaardigheden in de hoofdstad van de regio Wiesbaden. Informatie, de geschiedenis en boeiende verhalen kom je allemaal te weten op deze prachtige rit. Onderweg kun je, je tour onderbreken voor de prachtige Griekse kapel of de Nerotal vallei. Een prachtige belevenis van bijna een uur die je beleeft in een rit met een historisch treintje. Dit alles wordt gepresenteerd door de bekende radio-dj Nick Benjamin.

20160829_094824_9ad

© Reisfanaten.be

Stap uit bij de Griekse kapel

De tour door Wiesbaden breng je door op comfortabele zitjes in deze schitterende oude treintjes. De locomotieven zijn met een sterke motor uitgerust en klimmen met gemak de Geisberg op. Een mogelijke stop onderweg in dit prachtige ritje is de Griekse kapel. Van oorsprong een Russische-orthodoxe kapel, die zowel van binnen als buiten zeker de moeite waard is om te bekijken.

Maak een ritje met de Nerobergbaan
De andere mogelijke stop is het Nerotal, waar je de gelegenheid hebt om mee te rijden met de Nerobergbaan. Deze baan stelt je in staat om een bezoek te brengen aan de Wiesbaden-huisberg, wat in de volksmond ook wel de Neroberg wordt genoemd. Wanneer je weer instapt via de Taunusstrasse rij je via Kochbrunnen en het kuuroord weer terug naar de beginhalte op de markt.

Kaartje is de hele dag geldig

De tour door Wiesbaden bedraagt zonder onderbrekingen ongeveer 55 minuten. Een gekocht kaartje is de gehele dag geldig van begin tot eind en dat geldt ook voor alle opstapplaatsen. Hierbij zijn eventuele onderbrekingen ook bij inbegrepen. Opnieuw instappen is alleen mogelijk als er voldoende aanmeldingen voor zijn. Mensen die een graag een groepsreservering willen doen, dienen dit vooraf te doen, wat ook geldt voor complete reizen. Voor groepen vanaf 15 personen is er een speciaal Thermine Xl pakket.

20160829_094742_fa0

© Reisfanaten.be

Leuke dagbesteding die uitstekend betaalbaar is

De prachtige historische ritjes zijn elke dag mogelijk en het eerst treintje vertrekt vanaf 10 uur vanaf de markt. Het laatste treintje vertrekt om 16:30 vanaf de markt. Een leuk uitje dat zeker ook niet prijzig is voor zowel volwassenen als kinderen. Kinderen van 5 tot 14 jaar betalen slechts 5 euro voor een dagticket en tot vier jaar is het zelfs gratis. Vanaf 15 jaar betaal je iets meer, maar met 9 euro is de prijs nog altijd prima betaalbaar. Groepen van 11 tot 20 personen betalen 8,50 terwijl groepen vanaf 21 personen 8 euro per persoon betalen.

Een ritje in een Thermine treintje is zeker de moeite waard

Wie een leuke en betaalbare activiteit wil doen is met een ritje in de Thermine treintjes helemaal op de juiste plaats. In een uur tijd voert het historische en krachtige treintje je langs de mooiste plaatsjes van Wiesbaden. Tussendoor heb je ook nog eens alle gelegenheid om rustig de bezienswaardigheden te bekijken om later weer op te stappen. Een rondrit met een Thermine treintje door Wiesbaden is dan ook zeker meer dan de moeite waard.

Gegevens

Touristikbahn Wiesbaden
Andreas Wagner
Fritz-Haber-Str. 7
65203 Wiesbaden
Website: www.thermine.de

Ontdek meer

Onze vakantie in Hessen
Onze hotels in Hessen
Onze uitstappen in Hessen

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen