menu

Het Venetie van het Oosten

De Chao Praya rivier is een belangrijke verkeersader in Bangkok. Je kan er de boot nemen zoals je de bus neemt en grote delen van de stad doorkruisen. Er zijn verschillende haltes en je staat nooit in de file.,

Op één van die haltes zijn we aan boord gegaan van een longtail-boot, die ons door de schilderachtige klongs van Bangkok met zijn opmerkelijke teakhouten woningen bracht. Tijdens deze tocht in 'het Venetië van het Oosten' krijgen we een goede indruk van het traditionele Thaise leven, op en langs de kanalen van Bangkok.

Na deze rondvaart hebben we ons laten afzetten aan de Grand Palace dat ook vlakbij de rivier ligt. De Grand Palace bestaat uit een groot aantal gebouwen waarvan de Wat Pra Keo een deel is. Verder hebben we verschillende gebouwen van de Grand Palace bezocht waaronder de Royal Funeral Hall, Royal Penthon enz.,…

In de Wat Phra Kaeo is de smaragden boeddha (Phra Kaeo) ondergebracht. Het is een enorm complex waar je ogen tekort komt om al de details te bewonderen. Kosten nog moeite worden gespaard om boeddha te eren.

Na de bezoeken van de laatste dagen beslissen we om ook eens het culinaire Thailand te ontdekken en gaan we eten in het Seafood Restaurant op Sukhumvit Road. Niet meteen het goedkoopste, maar er is een uitstekende service en je kan er je gewenste vissoort kiezen uit een aquarium, waarna hij bereid wordt volgens jouw wensen. Echt luxe en alleen in Thailand is voor ons zoiets betaalbaar. Nadat we genoten hebben van de maaltijd zijn we nog even langs een bar geweest waar Filip nog enkele ‘connecties’ zitten had en dan gaan slapen.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen