menu

Het toilet, een belevenis

Het toilet in China is een belevenis op zich. Reeds op de straat word je geconfronteerd met de toiletbehoeften of je dat nu wil of niet. Peuters hebben er namelijk gewoon een gat in hun broek en zodra het kind aandrang voelt, hoeft het maar neer te hurken in de goot.,

Voor volwassenen zijn er voornamelijk de franse toiletten. Wij hielden vaak een sanitaire stop in de Mc Donalds omdat ze daar gewone en zichtbaar propere toiletten hebben. Niet zelden stonden er wel eens voetstappen op de bril of hing er een bordje aan de muur dat er op deze bril niet mocht worden neergehurkt.

De openbare toiletten zijn echter een ware ramp. Hou er ook rekening mee dat de meeste Chinezen hun toiletdeur niet vast doen. De toiletdeuren zijn bovendien zeer laag en je kan dus gemakkelijk eens over het deurtje loeren alvorens het open te trekken. Eenmaal op het toilet ben je niet te zien zolang je gehurkt bent. Bij het optrekken van je broek kan je elkaar dan leuk gedag zeggen.

Er zijn nog meer primitieve toiletten te vinden in China, maar die hebben wij niet uitgeprobeerd. We refereren hier naar een andere reisfanaat die zo nodig moest. Op dat toilet zit je niet met het gezicht naar voren, maar een kwartslag gedraaid, alsof je met z’n allen op de trein zit. Het toilet bestaat uit een gleuf in de vloer en de verschillende gleuven van de toiletten komen uit in een gemeenschappelijke geul. Het is belangrijk een strategisch juiste plek uit te kiezen, want regelmatig gaat de automatische spoelfunctie af en glijden ook de drollen van een ander onder je door.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen