menu

Het terracotta leger in Xian

De tweede dag in Xian gaan we op weg naar de tweede attractie van China: het terracottaleger. We gaan er naar toe met bus 306. Om daar te geraken doorstaan we terug een doodsangst. We missen op een millimeter na een betonnen paal en ondanks dat de chauffeur een uitbrander krijgt van de gids, verandert zijn rijstijl niet echt. Het verkeer is hier echt moordend en dat is nog zacht uitgedrukt.,

We bezoeken de vier hallen van het museum in omgekeerde volgorde. We beginnen met het museum. Naast vele foto’s kan je er het uitgegraven bronzen paard en wagen bewonderen. In de derde put is de commandopost uitgegraven. In put twee is nog maar heel weinig opgegraven. Men is nog op zoek naar een techniek om de kleuren van de beelden te fixeren. Tot zolang wacht men met opgraven, want reeds na enkele minuten verdwijnen de kleuren. In de eerste put staan de meeste beelden uitgegraven. Een leger van kleien krijgers staat in lange rijen opgesteld. De krijgers moesten het graf van keizer Qin Shihuang beschermen. Tot slot bekijken we nog een film over de geschiedenis van het terracottaleger. De projectie op een scherm van 360 graden geeft je het gevoel dat je midden in het strijdgewoel zit.

Op de terugweg maken we nog een tussenstop aan de Huaqing Heetwaterbronnen. De geneeskrachtige heetwaterbronnen zijn 2800 jaar oud en haalden temperaturen van 43°C. Het was een rustoord voor de Chinese keizers. Wie wil kan er een bad nemen in het water dat geneeskrachtige mineralen bevat.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen