menu

Het TCL Chinese Theatre: waar film realiteit wordt

In Los Angeles aan de westkust van de Verenigde Staten bevindt zich naast de wereldberoemde Walk of Fame op de Hollywood Boulevard een ander pareltje.Het TCL Chinsese Theatre, voorheen Mann’ s en origineel Grauman’ s Chinese Theatre genaamd, is een filmhuis met een ongelofelijk rijke historie. Het idee voor een dergelijk theater kwam er door het succes van het nabije Grauman’ s Egyptian Theatre van in 1922. Enkele jaren later volgde dan in 1927 de grote opening van het huis met de wereldpremière van de kaskraker The King of Kings van Cécile B. Demille. Nadien werden nog vele andere grote klassiekers zoals Stars Wars er voor het eerst aan het grote publiek tentoonggesteld. Van 1944 tot 1946 (dus ook tijdens WO II !) reikte men hier zelfs de oscars uit.

TLC Theatre inside

Het theater staat daarnaast ook bekend omwille van zijn prachtige decoratie en versieringen, welke de Chinese grandeur in de verf zet. John Tartaglia, die ook de nabije San Sophia-kathedraal opsierde, was 1 van de voornaamste kunstenaars die zich toelegde op de binnenhuisarchitectuur. Opvallend is ook dat er in 1977, op de vijftigtse verjaardag van het filmhuis, een tijdscapusle werd ingemetseld.

TLC Chinese Theatre

Tot slot is het een absolute aanrader een kijkje te nemen naar de meer dan 200 afdrukken, handtekeningen en korte boodschappen van beroemdheden die zich voor het theater op de Walk of Fame bevinden. Zo kan je er onder meer afdrukken ontdekken van de toverstaf van “Harry Potter” Daniel Radcliff en “Hermelien Griffel” Emma Watson, van de handen en voeten van Arnold Schwarzenegger en van de vuisten van westernlegende John Wayne.De stijlvolle architectuur, de grandeur van het historische theater en het aandenken van filmlegendes maken dat je in een wereld terechtkomt die zich bevindt op het snijpunt van film en werkelijkheid.

walk of fame

Extra informatie
http://www.tclchinesetheatres.com/history/

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen