menu

Het mooiste van Boedapest

Boedapest, de Hongaarse hoofdstad die door de Donau netjes in twee wordt gesneden, krijgt stilaan maar zeker haar oude grootse en charmante uitzicht terug. Vooral in Boeda, het groene en historische deel van het ‘Parijs van het Oosten’, is het rustig kuieren en geschiedenis opsnuiven.

Je reist er, tussen de koffiehuizen en antiekwinkeltjes, door de tijd en door alle culturen die Centraal-Europa er op een fijn geweven zakdoek heeft neergezet.

In de omgeving van de Donau

De Donau is de levensader en die kan je het best bewonderen ofwel van op één van de negen bruggen die beide oevers verstrengelen, ofwel van op het Margaretha-eiland. Een oase van rust met tuinen die het bruisende stadsleven even doen verstommen. Ook de legendarische Vissersburcht, in de buurt van de al even historische Mathiaskerk, biedt van op haar bastions een oogstrelende doorkijk op de brede rivier.

Waterkriebels

Nog waterkriebels? Laat je kleren voor wat ze zijn in één van de vele thermale baden. Plons in het Gellértbad van het gelijknamige hotel en kom er als herboren weer uit!

Citytrips

Boedapest is een prachtige bestemming om een citytrip te doen. Ontdek de vele informatie en bestemmingen bij ons citytrip dossier.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen