menu

Het Mekka van de modelbanen 

Met een paar stappen van Duisburg naar Zwitserland, of toch naar de Verenigde Staten? Wat in de realiteit onmogelijk lijkt is in Odenwald met een paar stappen waar te maken. De modelbaan met treinen is geopend in 2013 en beschikt over een terrein van meer dan 2300 vierkante meter, wat direct de grootste fabriek in Zuid-Duitsland is. Op meer dan 9000 meter spoor, met 1200 wissels, rijden 400 modeltreinen door prachtig landschappen die uitgerust zijn met de meest perfecte details. Een unieke bezienswaardigheid, waar de echte liefhebber van treinen zeker eens geweest moet zijn.

P1080446JPG

© Reisfanaten.be

Reis naar de jaren ’60

Bezoekers kunnen niet alleen reizen naar verschillende landen, maar ook terugreizen naar de jaren ’60. Op het gebied bij Oberhausen staat het grootste winkelcentrum van Europa, waar ook de arbeiders van Zeche in staking gaan voor 40 uur per werk. Allemaal een stukje geschiedenis dat valt te bewonderen.

Gedetailleerd landschap

Na de reis door het roergebied kunnen de bezoekers terecht op de grootste miniatuurkermis, die uitgerust is met meer dan 100 attracties en 35.000 LEDs. Aansluitend is een reis door Duitsland mogelijk met de ICES of regiotreinen van de Noordzee naar de Alpen. Ook een ritje op Glacier Express in Zwitserland behoort tot de mogelijkheden. Tram, auto’s en gedetailleerde taferelen als fietsen, bergbeklimmen en eenwekelijkse markt zijn een verrijking van het landschap.

Maak een foto van de oldtimers

Wie er dan nog niet genoeg van kan krijgen heeft ook nog de keuze om de Atlantische Oceaan over te steken. Daarnaast kunnen er foto’s gemaakt worden van bekende stoomlocomotieven als “Big Boy Class 4000”, “Challenger” en een aantal diesellocomotieven van de Union Pacific.

P1080444JPG

© Reisfanaten.be

De fascinerende wereld van modeltreinen

Een bezoek aan de modelbaan wereld in Odenwald betekent een fascinerende wereld van modeltreinen, waar volop van genoten kan worden. De modelbaan wereld onderscheidt zich door zijn fantastische en realistische ontwerpen systemen en unieke manier van digitaal rijden en manoeuvreren. De functionele modellen kunnen zelf door de bezoekers bediend worden, waarbij de dag- en nachtstand de moeite waard is omdat men dan de station aankondigingen kan horen. Voor kinderen worden naast de speeltafels zelf bedienende modellen aangeboden. Maar vooral veel plezier met het zoekspel met een beloning als Thomas of Percy hun ronde rijden.

Het Mekka voor de modelbaan liefhebber

Voor de modelbaan liefhebber is deze modelbaan wereld in Odenwald het echte Mekka. Het heeft namelijk het enige model spoorlijn met twee installaties van Josef Brandl, de beroemde fabriek bouwers van Europa. Liefhebbers kunnen in de modelbaan shop met diverse attributen voor modelbanen nog even hun hart ophalen. Sinds het najaar van 2014 is er ook een gezellig café geopend. Hier kan je even gezellig bijkomen onder het genot van een hapje en een drankje. Het café biedt zowel de mogelijkheid om binnen of buiten te zitten. Voor de liefhebber van modeltreinen is dit dan ook echt het Mekka om heen te gaan.

Gegevens

Modellbahnwelt Odenwald
Michael Schuhmacher
Krumbacher Str. 37
64658 Fürth
Telefoon: 0172 – 625 25 95
E-Mail: info@modellbahnwelt-odenwald.de
Website: www.modellbahnwelt-odenwald.de

Ontdek meer

Onze vakantie in Hessen
Onze hotels in Hessen
Onze uitstappen in Hessen

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen