menu

Het kanton Neuchatel: at the heart of time

Het kanton Neuchâtel: at the heart of time
We zijn in het jaar 1525. De Zwitser Jacob Zech vindt de snek uit, een technologische ontwikkeling die ervoor zorgt dat horloges vanaf dat moment gelijk kunnen lopen. Het is het begin van het Zwitserse horlogevakmanschap zoals we dat vandaag kennen. Zwitserland is namelijk sinds jaar en dag de thuishaven van bekende horlogemerken als Omega, Rolex en Swatch. Je hoeft tegenwoordig niet meer naar Zwitserland af te reizen om zo'n klokje op de kop te tikken, maar het is wel de moeite waard. De regio Neuchâtel is het paradijs op aarde voor horlogeliefhebbers, maar heeft ook veel te bieden voor zij die minder waarde aan een uurwerk hechten.

huurwerk maken

Horlogesteden
De Zwitserse horlogesteden bij uitstek zijn La Chaux-de-Fonds en Le Locle. Beide steden in het kanton Neuchâtel staan sinds 2009 op de UNESCO World Heritage List en zijn de ideale vertrekpunten voor een reis terug in de tijd. In deze steden kun je de geschiedenis van de streek als regio voor horlogemakers ervaren en kun je onder andere een bezoek brengen aan de werkplaats van hedendaagse horlogemakers. Tip: Volg een cursus horlogemaken en neem je zelfgemaakte mechanische horloge mee naar huis!

klokje maken

Overige bezienswaardigheden
De Neuchâtel regio bestaat uit magische zwarte wouden, blauwe rivieren, diepe meren en groene weiden die in de winter door de sneeuw worden bedolven. Naast de mooie natuur, vind je er veel typerende boerderijen en zijn er tal van activiteiten mogelijk. Zo kun je er, net zoals elders in Zwitserland, prima fietsen of mountainbiken. Ook voor wandelingen, kanotochten en rotsbeklimmingen ben je in de Neuchâtel regio op de juiste plaats. Tot slot is er in de regio ook cultureel ook genoeg te beleven. Surf voor meer informatie eens naar de officiële website van Neuchâtel Toerisme.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen