menu

Het Dijlepad in Mechelen

Het Dijlepad in Mechelen werd geopend in mei 2010. Sindsdien is het een populaire toeristische attractie. Jong en oud zijn gek op deze wandelroute. Wat ze zo speciaal maakt? Dit wandelpad drijft. Het voert u op een aangename manier langs de linkeroever van de Dijle en enkele bezienswaardigheden.

dijlepad-mechelen

U start op de Haverwerf. Op deze locatie werden vroeger granen zoals vb. haver verhandeld en ontscheept. Vandaar dus de naam. Deze tocht voert u over de Van Beethovenbrug. Deze wordt vaker de Lamotbrug genoemd. Ze is maar liefst 22 meter lang.

Daarna kruist de gerenoveerde oud-brouwerij Lamot uw pad. Deze site kreeg een heel andere invulling. Vandaag liggen het Congres-en Erfgoedcentrum hier centraal. Maar u vindt hier ook een hotel en warenhuis, wellnesscenter, luxeappartement, parking …

lamot-mechelen

U vervolgt uw wandeling stroomopwaarts. Zo gaat u onder Hoogbrug door. Dan komt u langs de Zoutwerf om te eindigen aan de Fonteinbrug. Deze brug verbindt de Bruul met de Vijfhoek en grenst aan de Kruidtuin. Deze tuin is het grootste openbare park van Mechelen. De Kruidtuin begon als middeleeuwse tuin. Daarna werd hij omgetoverd tot een Franse formele tuin. Vandaag heeft het park een Engelse landschapsstijl. Deze werd ingericht door Louis Fuchs.

kruidtuin-mechelen

Het prachtige Dijlepad is ontworpen door een architectenbureau uit Milaan: Secchi en Vigano. Hetzelfde bureau ontwierp ook de Lamotbrug.

Waarheen?
Vismarkt
2800 Mechelen

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen