menu

Het atomium Brussel

Het atomium in Brussel is wellicht het gekendste bouwwerk van ons land. Het monument is gelegen in het Heizelpark in Brussel en werd gebouwd ten tijde van de gekende wereldtentoonstelling Expo 58. Hoewel het niet de bedoeling was dat het atomium er zou blijven staan, siert het nu nog steeds de stad en is een echt symbool geworden van België.

Het atomium is een ontwerp van André Waterkeyn en stelt een ijzerkristal voor dat miljarden keren is uitvergroot. Het gebouw bestaat uit negen grote bollen die met elkaar verbonden zijn via buizen. In totaal is het atomium maar liefst 102 meter hoog en de bollen hebben een diameter van 18 meter. Het is dus best indrukwekkend om hier eens onder te staan.

Vandaag de dag zijn vijf van de negen bollen toegankelijk voor het ruime publiek. En dat is een groot succes. Jaarlijks komen er tal van internationale toeristen een kijkje nemen. Ook voor Belgen is het natuurlijk erg interessant. Zo vind je in één van de bollen een permanente tentoonstelling over Expo 58. In de andere bollen zijn regelmatig tijdelijke tentoonstellingen.

Je kan ook de hoogste bol betreden. Van hieruit heb je een magnifiek uitzicht over Brussel. Zeker bij helder weer kan je enorm ver zien. Ben jij als Belg nog nooit binnenin het atomium geweest? Breng daar dan zeker verandering in, want het is echt de moeite waard.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen