menu

Hermitage Amsterdam

De Hermitage in Amsterdam is een subonderdeel van de wereldberoemde Hermitage van Sint Petersburg in Rusland. Het prestigieuze museum is gelegen aan de Amstel. In juni 2009 werd het gebouw uitgebreid en nu geldt het als één van de grootste musea van de stad.,

Koningin Beatrix en de Russische president Medvedev heropenden het gebouw in de zomer van 2009. De Hermitage is voornamelijk een expositieruimte, waar u kunt genieten van het werk van verschillende kunstenaars die per seizoen wisselen.

Naast deze tijdelijke tentoonstellingen is er ook een vaste expositie te zien, over de pracht en praal aan het Russische hof in de negentiende eeuw. Hier zijn niet alleen weelderige schilderijen uit die tijd te zien, maar ook jurken, sieraden, bestek: alles wat men in die tijd gebruikte in het extravagante dagelijkse leven.

De hermitage heeft geen eigen collectie, maar put uit de verzameling van de oorspronkelijke Russische hermitage. Dit is niet alleen speciaal, omdat Amsterdam vooralsnog de enige Europese dependance is, maar ook omdat er nu dus dicht bij huis gekeken kan worden naar de kunstschatten uit Sint Petersburg.

Licht was het belangrijkste bij het ontwerpen van de hermitage, en dat is te zien aan de grote, ruime expositiezalen met hoge plafond en gigantische ramen, die de kunst mooi doen uitkomen.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Amsterdam? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen