menu

Hash Marihuana Hemp Museum Amsterdam

Wiet hoort voor toeristen bij Amsterdam zoals gele taxi’s bij New York horen. Omdat Nederland één van de enige landen ter wereld is dat een gedoogbeleid hanteert voor softdrugs, is het een geliefd oord geworden voor mensen die eens een joint willen roken zonder hierdoor in de problemen te komen.,

In alle grote steden van het land bevinden zich wel een paar coffeeshops waar wiet en hasj gekocht en gerookt mag worden, maar wanneer het gaat om aantallen hiervan staat Amsterdam in de lijst toch wel op nummer één.

Er had dan ook geen betere locatie kunnen zijn voor een Hasj en Marihuana Hemp museum dan Amsterdam! In het museum wordt onder meer de geschiedenis van de drugs uitgelegd, en het proces van het groeien ervan. Er is een henneptuin waarin u kunt bekijken hoe een levende wietplant eruit ziet en u kunt ruiken aan verschillende soorten marihuana.

Maar niet alleen het recreatieve gebruik van wiet en hasj wordt belicht, ook het functionele gebruik ervan, bijvoorbeeld in de landbouw, waar hennepplanten al honderden jaren wordt geplukt voor bijvoorbeeld het maken van kleding.

Het museum bevindt zich op de Wallen, de rosse buurt van Amsterdam waar u naast de bekende roze ramen ook talloze café’s en coffeeshops vindt, wat op zich al een attractie is.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Amsterdam? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen