menu

Haal het meeste uit uw verblijf in Disneyland Parijs

Het is één van Europa’s grootste attracties, en telt maar liefst twee parken en zes hotels. Disneyland is de ideale bestemming voor jong en oud, maar kan soms wat overweldigend zijn. De vele attracties, shows en restaurants maken het moeilijk om alles uit een bezoek aan het park te halen. Toch zijn er een aantal tips om optimaal van het park te genieten.

disney-familie

Plan de dag
Het is vrijwel onmogelijk om alles dat het het park te bieden heeft in één dag te zien. Daarom is het verstandig om vooraf een plan te maken. Bekijk welke attracties u zeker niet wilt missen en stippel een route uit zodat u niet onnodig veel loopt. Een dag in Disneyland is namelijk al vermoeiend genoeg. De openingstijden van het park, tijdstippen van parade’s en shows en informatie over meet & greets met personages zijn allemaal te vinden in de parkgids. Door u vooraf goed in te lezen hoeft u niets te missen.

Vermijd lange wachtrijen
Het is algemeen bekend: bij een attractiepark horen wachtrijen. Er zijn echter manieren om zo min mogelijk tijd kwijt te zijn met wachten, zodat u meer tijd hebt om daadwerkelijk van de attracties te genieten. Het Fastpass systeem is een gratis service waarbij u een bepaalde tijd kunt reserveren voor de grootste attracties. Het systeem is simpel: u haalt met uw entreekaart een Fastpass op bij de attractie van uw keuze. Op deze pas staat een tijdblok. Tijdens deze tijd mag u plaats nemen in de speciale wachtrij die beduidend korter is dan de reguliere wachtrij. Dit systeem is beschikbaar voor de drukste attracties in het park, en u kunt meerdere keren een Fastpass halen per dag.
Een andere tip is om meteen naar één van de populairste attracties te gaan wanneer het park net open is. Er zijn nog niet zoveel bezoekers in het park en u kunt op uw gemak genieten van de eerste attractie van de dag, zonder de lange wachttijden.

disneyland fastpass

Verblijf in het park
Disneyland Parijs heeft maar liefst zes hotels op het eigen terrein. Tijdens een verblijf in één van deze hotels blijft u niet alleen in de echte Disneysfeer, maar kunt u ook gebruik maken van speciale services. Zo kunt u ontbijten in het hotel, en worden de souvenirs die u in het park koopt helemaal gratis naar uw kamer gebracht. Een belangrijk voordeel aan een verblijf in het park is dat u gebruik kunt maken van de Extra Magic Hours. U mag twee uur voor de gebruikelijke openingstijd het park al in, en kunt al een aantal topattracties bezoeken in alle rust. Deze service is helemaal gratis en alleen beschikbaar voor hotelgasten.

Deze tips zijn allemaal handig voor het maken van een plan. Het is fijn om zoveel mogelijk uit een dag in Disneyland Parijs te halen, maar het belangrijkste is om ook vooral te genieten.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen