menu

Grote Markt Mechelen

De Grote Markt vormt het centrale plein van de Mechelse binnenstad. De Sint-Romboutstoren is alomtegenwoordig. Waar je ook staat, je kan hem steeds zien. En dankzij deze toren kan jij ook altijd de Grote Markt bekijken. Op de toren hangt een camera die constant nieuwe beelden doorstuurt. De beelden kan je hier zien.

Grote Markt Mechelen

Aan de andere kant van het plein staat een ander belangrijk gebouw: het Stadhuis. Rondom het plein tonen de charmante huizen een interessante geschiedenis. Ze werden in verschillende periodes gebouwd en hebben dus ook verschillende bouwstijlen. Zo herken je bijvoorbeeld de renaissance uit de 16e eeuw en de rococo uit de 18e eeuw.

Vroeger stond op de Grote Markt een standbeeld van Margaretha van Oostenrijk. Zij heeft enkele jaren in Mechelen gewoond. Het beeld werd in 2006 verplaatst naar de Schoenmarkt.In 2004 werd de markt verkeersvrij gemaakt. Er werd ook een ondergrondse parking aangelegd.

grote markt Mechelen

Tijdens de werken, kwamen enkele archeologische vondsten aan het licht. Denk maar aan een oude waterput en een weg uit de 13e eeuw. Dit duidt aan dat de Grote Markt toen al een bruisende plaats was. Zoals dat nu ook het geval is. Vooral op zaterdagvoormiddag als de wekelijkse markt doorgaat!

Waar?
Grote Markt
2800 Mechelen

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen