menu

Grensovergang Thailand-Laos

Er zijn verschillende mogelijkheden om de grens van Thailand naar Laos over te steken. Men kan uiteraard het vliegtuig nemen om vanuit Thailand naar Laos te gaan, maar er zijn ook veel grensovergangen.,

De Mekong rivier vormt een natuurlijke grens tussen Thailand en Laos, en dus wordt er vaak van ferries gebruik gemaakt om de grens tussen de twee landen over te steken. Er zijn echter ook enkele wegen op het vasteland.

Eén van de meest gebruikte wegen is die van Nong Khai naar Vientiane, de hoofdstad van Laos. De reden hiervoor is dat men hier een visum voor Laos kan aanvragen. Het traject is 20 kilometer lang en er zijn verschillende trein- en busverbindingen, maar men kan ook in een tuktuk de grens oversteken.

Als men de trein neemt, moet men op voorhand alle formaliteiten bij de dienst immigratie ter plaatse in orde brengen. Met de trein duurt het een kwartier om van Nong Khai naar Vientiane te gaan, met de bus neemt het een uur in beslag.

Een andere grensovergang is die van Chiang Khong naar Huay Xia. Ook hier kan men een visum van 30 dagen voor Laos verkrijgen. Men neemt de ferry die de Mekong rivier oversteekt; dit duurt amper vijf minuten.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen