menu

Grensovergang Thailand-Cambodja

Om de grens tussen Thailand en Cambodja over te steken wordt de route van Aranyaprathet naar Poipet het meest gebruikt. Men kan hier zowel toeristenvisa als businessvisa voor Cambodja verkrijgen.,

Men kan een taxi nemen om naar Poipet te gaan, maar er zijn ook bussen die vanuit Aranyaprathet vertrekken. Vanuit Bangkok duurt het ongeveer vijf uur om naar Aranyaprathet te gaan; er zijn zowel treinen als bussen die deze route volgen.

Een andere mogelijkheid om naar Cambodja te reizen is de grensovergang van Hat Lek naar Koh Kong, het zogenaamde Cham Yeam Checkpoint. Deze grensovergang ligt vlakbij de kust.

Vroeger werden er ferries ingezet om de grens tussen Thailand en Cambodja over te steken, maar tegenwoordig gebeurt dit nog maar zeer zelden en gaat men via het vasteland. Ook hier kan men ter plaatse visa verkrijgen, maar doordat soms zeer hoge bedragen voor een visum gevraagd worden, is het beter een visum op voorhand te regelen.

Er zijn nog enkele andere grensovergangen, zoals bijvoorbeeld die van Chong Sa Ngam naar Anlong Veng of die van Chong Jom naar O Smach, maar deze worden veel minder gebruikt door toeristen. De reden hiervoor is voornamelijk dat er heel wat minder openbaar vervoer is en dat een visum hier moeilijker te verkrijgen is.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen