menu

Great Sand Dunes National Park and Preserve

Dit is een Nationaal Park dat tot de verbeelding spreekt. Jong of oud, men kan zich hier volledig uitleven, want Great Sand Dunes zegt het eigenlijk al: een reuze zandbak! Als je op de top van de duinen gaat staan aan de voet van de Sangre de Cristo range, zie je aan de ene kant bergen in elkaar overvloeien en aan de andere kant duinen tot zover het oog reikt.,

Het is niet echt duidelijk wanneer en hoe de duinen zijn ontstaan. Geologische onderzoekers kunnen dit niet met zekerheid, omdat er tot op heden geen accuraat proces is dat zand doet ophopen. De onderzoekers die het fenomeen van de Great Sand Dunes onderzocht hebben, denken dat de wind het zand van Rio Grande naar de Sangre de Cristo Mountains heeft vervoerd en daar, aan de voet van de bergen, zijn kracht heeft verloren en het zand loslaat.

Zoals te verstaan is zo’n zandbak niet de perfecte plek voor flora en fauna om te floreren, toch kan met enkele plantensoorten vinden en ook enkele kleinere diersoorten als konijnen en dergelijke. Men kan verblijven op de Pinyon Flats Campground, waar enkel zo’n 88 plaatsen zijn voorzien. Het beste is dan ook om even van te voren te reserveren.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen