menu

Grasse

Grasse is gelegen in het zuiden van de Provence, op ongeveer 16 kilometer van Cannes. Oorspronkelijk was deze stad gekend omwille van zijn leerlooierijen, maar vandaag de dag heeft het naam en faam als parfumstad.,

Grasse is een leuke en niet te grote stad, met oude gebouwen, kleine steegjes en tal van cafés en restaurantjes. Er is een dagelijkse markt op het belangrijkste plein van de stad, waar je ook een fontein aantreft en een schitterend zicht op de stad en de omgeving. Ook leuk om te bezoeken is de Notre-Dame-de-Puy kathedraal waar je 3 schilderijen van Rubens kunt bekijken. Grasse zou geen parfumstad zijn als er geen internationaal parfummuseum was. Volgens ons beslist een aanrader.

Grasse heeft vandaag de dag een bloeiende handel in parfum. Het is het centrum van de Franse parfumwereld en is bekend als de hoofdstad van het parfum. Het produceert meer dan 2/3 van de natuurlijke aroma’s in Frankrijk.

Door het microklimaat dat er heerst, is het er vaak warm en door de afstand van de kust ook beschermd van de zeelucht. Er zijn tal van watervoorzieningen aangelegd om de vele bloementuinen in de omgeving te voorzien van voldoende water. De stad gelegen op 350 meter boven de zeespiegel en is ongeveer 20 km verwijderd van de kustlijn.

Jasmijn, een belangrijk ingrediënt voor vele parfums, werd via handel met de Moren in de 16de eeuw naar Frankrijk gebracht. Nu wordt maar liefst meer of 25 ton geoogst. Ieder jaar is er het  “Fête du Jasmin”, dat start begin augustus. De eerste keer vond het plaats net na wereldoorlog 2. Vandaag de dag is het een groot evenement met een kleurrijk versierde stad. Tevens is er een bloemengevecht waar iedereen wordt ondergedompeld onder een laag bloemen en tal van natuurlijke aroma’s. Vuurwerk, muziek en dans maken het feest compleet.

Steden in de buurt van Grasse
Naast Grasse is er meer moois om te zien aan de Cote d’Azur. Binnen een straal van 30 kilometer vind je steden als Antibes, Biot, Cagnes-sur-Mer, Cannes, Cap Esterel, Juan-les-Pins, Frejus, Saint-Paul-de-Vence, Saint-Raphael of Vence. Keuze te over dus.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen