menu

Gourdon

Gourdon, gekend als één van de mooiste dorpen van de Provence, ligt op 12 kilometer van Grasse, aan de Franse Rivièra. Het is gelegen op een hoogte van 760 meter en biedt fantastische vergezichten over de vallei van de rivier de Loup en de Cote d’Azur. Bij helder weer kun je kijken van Nice tot Theoules, een hele afstand dus.,

Velen zullen dit dorp ook kennen als “Eagle’s Nest” omwille van zijn uitzonderlijke ligging. Het is werkelijk één van de beroemdste plaatsen in de streek, vooral door de vergezichten. Je kunt hier als toerist gerust een paar uur rondkuieren en afsluiten met een ijsje of drankje in één van de cafeetjes.

Het Chateau de Gourdon, oorspronkelijk gebouwd in de 9de eeuw, maar herbouwd in de 16de eeuw bevat een museum en is omringd door prachtige tuinen. Het dorp zelf is zeer aantrekkelijk, prachtig gerestaureerd en de talrijke winkeltjes waar je vooral zeepjes en artisanale producten vindt, nodigen je vriendelijk uit om hun waren te bekijken.

Een bezoek aan Gourdon is alvast de moeite waard, zeker als je eens de lange kustlijn wilt onderbreken en een paar uur vrij hebt om dit historisch dorpje te bezoeken.

Dorpjes in de buurt van Gourdon
In de buurt van Gourdon heb je meer moois zoals Antibes, Cagnes-sur-Mer, Saint-Paul-de-Vence, Entrevaux, Vence, Grasse of Juan-les-Pins. Historische dorpen en strand, wat je ook zoekt, je vindt het aan de Franse kust.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen