menu

Gorges de l’Ardeche

De Gorges de l’Ardeche is gelegen in de Ardeche, in het departement Rhone-Alpes. Het heeft één van de meest indrukwekkende landschappen van Frankrijk en voor de meesten start hun bezoek in het dorpje Vallon Pont d’Arc, het begin van de Gorges. De vallei strekt zich uit over ongeveer 40 km oostwaarts vanaf Pont d’Arc.,

De Gorges de l’Ardeche bezoeken met de kajak
Een van de beste en mooiste manieren om de canyon te bezichtigen, en om een goed zicht te krijgen op zijn schoonheid en grootte, is door af te dalen met de kajak of kano vanuit Vallon Pont d’Arc tot Saint-Martin d’Ardeche, ongeveer 35 kilometer verderop. Je vaart door een indrukwekkend landschap langs flanken van wel 300 meter hoog. Aangeraden wordt om de afvaart te doen in april, mei en september als de temperaturen en drukte op zijn best zijn.

Gezien de afvaart van de Gorges de l’Ardeche heel populair is, zijn er ook massa’s organisaties die in het dorpje Vallon Pont d’Arc afvaarten verzorgen. Na de afvaart word je met bussen weer naar de startplaats gebracht. De afvaart is 8, 24, 28 of 32 km lang en enkele organisaties bieden zelfs meerdaagse afvaarten aan. Je moet rekenen op zo’n 6 a 8 uur om de afvaart te doen. Je krijgt bij de huur van je boot een emmer en zwemvest. De rivier is wilder dan de Lesse bij ons. Ze bevat verscheidene stroomversnellingen die voor heel wat animo zorgen.

De Gorges de l’Ardeche bezoeken met de wagen
Heel wat toeristen verkennen de gorges met de wagen. Het is heel populair om de route af te rijden en te stoppen bij de vele uitkijkpunten die er zijn en een korte wandeling te maken of foto’s te nemen. Iedere foto die je neemt is mooier dan de vorige, en ieder uitkijkpunt heeft een mooier landschap. Op de route zelf is er buiten de gorges weinig anders, geen dorpjes, geen winkels, … op een nudistenkamp en enkele grotten na, maar dat hebben we zelf niet uitgezocht.

Grotten langs de Gorges de l’Ardeche
Naast een rit per auto of kajak heb je ook tal van grotten, die de rivier gemaakt heeft door de vele jaren van erosie. Zo is er de populaire stenen boog Pont d’Arc en heb je de grotten van la Madeleine, Saint Marcel en Aven d'Orgnac. Deze laatste is waarschijnlijk de beste grot in de buurt en gekozen tot “Grand Site” of Frankrijk.

Leuke plaatsen vlakbij de Gorges de l’Ardeche
Er zijn de dorpjes Aigueze, Balazuc, La Roque-sur-Ceze (gekozen als mooiste steden), Alba-la-Romaine, Banne, Vogue en Saint-Montan (dorpen met karakter) en er is de Pont d’Arc (Stenen boog op 4 km). Mogelijkheden genoeg dus.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen