menu

Gorges de l' Ardèche

We maken ook een stop bij de Pont d' Arc en zien meer dan één "horseshoe bend". Het is zondag en het krioelt er van de bootjes. Wij gaan op maandag te water. We maken een 32 km lange tocht met de kayak op de Ardèche. We proberen ons te oriënteren met wat we gisteren gezien hebben van op de toeristische weg, maar dat lukt niet. Je hebt hier geen overzicht.

Al vlug blijkt dat de Ardèche een stukje ruiger is dan de Lesse. Onze kayakervaring opgedaan in Laos komt ons hier van pas. Meermaals moeten we een stroomversnelling door. Bart is stuurman en Veerle vangt al het water op. Onze tocht is daardoor verre van saai.

De eerste bezienswaardigheid op onze tocht is de Pont d' Arc. We hadden ze gisteren al gezien, maar nu varen we er onder door. We gaan ook door een stuk natuurgebied dat je van op de toeristische weg niet kan zien.

De stuurman doet het goed. We kapseizen maar één keer. We dachten de stroomversnelling door te zijn en toen dook daar ineens een grote, vierkante rotsblok op. Daar zijn we tegenaan geknald.

Bart heeft er moeten afscheid nemen van een vriend. Zijn pet, die al 10 jaar zijn als maar kaler wordende bol beschermd tegen de zon, is daar te water gegaan. We hebben nog een reddingspoging ondernomen, maar het mocht niet baten.

,

Op onze eerste dag bezoeken we de gorge met de wagen. We volgen de 32 km lange toeristische route. De weg maakt haar bochten langsheen de kloof en hier en daar zijn er uitkijkpunten, waar je een overzicht krijgt over de canyon.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen