menu

Gila Cliff Dwelling National Monument

De “Mogollon people” leefde 700 jaar geleden in wat nu het Gila Cliff National Monument is. Deze oude Indiaanse rotsdorpjes liggen nabij het prachtige Gila National Forest dat zich uitstekend leent voor een prachtige wandeling.,

Het woud is een groen paradijs met rustgevende riviertjes en geeft een oververhitte bezoeker genoeg schaduw om even lekker af te koelen.

Wat de Cliff Dwellings, of de rotsdorpjes betreft kan men rekenen op eeuwenoude restanten die hun rijke geschiedenis tentoonstellen. Voor wie zijn hart wil ophalen bij de Indiaanse cultuur omgeven in een prachtige omgeving is hier aan het juiste adres.

Het monument bevindt zich ook in de rotsachige Gila wildernis wat een hele reeks aan wilde dieren binnen zijn domein heeft. Naast wilde paarden en bergleeuwen zal men moeten uitkijken voor beren en over deze laatste zullen er genoeg waarschuwbordjes in het woud en op de routes geplaatst zijn, zou men het even vergeten.

Verder zijn er unieke plantensoorten aanwezig die een tuinliefhebber zouden jaloers maken en nodigen de prachtige riviertjes uit om even te zwemmen al is dat misschien niet het slimste idee. Gila Cliff is een ideale plek om te voet te verkennen en de uitgestippelde routes zullen u langs een wereld van fauna, flora en een stevige brok geschiedenis leiden.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen